23 August 2009

TERIMA KASIH TUHAN

a song by Mawaddah




sejuk je arini. lepas nur blogwalking arini, rasanya semua tempat hujan. alhamdulillah... taklah kita panas kan? hujan rahmat.. dan pasti ada hikmah di sebalik hujan ni. mcm semlm. hujan time solat terawih.. bak kata teman blogger ber_uwang, kalo tak ujan sure nur tak masuk ke ruang dlm masjid dan tgk kubah yg cantik membiru tu.. see? setiap yg jadi pasti ada sebabnya.

ah nur, pandai je ckp. kamu pun perlu fikir mcm tu tau setiap kali berlakunya sesuatu.. perlu!

baikkk!!
sembah


tgk tv arini, nur tgk byk program masakan. tv1 ada tv2, tv9 lagi.. kalo ada lagi stesyen tv, sure tak tertengok. coz masa tu lebih kurang sama. perlu pilih utk tgk yg mana satu. bonda suka tgk program masakan sheila rusly "ketuk ketuk ramadhan". resipi dia simple dan yg besh tak pakai serbuk perasa. then bahan2 pun senang cari. ok program ni ada buat buku resipi. ni yg tahun lepas.. byk jual kat kedai buku/majalah..


yg tahun ni nur tak jumpa lagi. bonda dah suruh cari tapi takde. maybe tak sampai ke AS lagi kot. then decide dgn bonda, insyaAllah arini nak buat nasi briyani udang. tak tau la apa yg akan jadi nanti coz nur yg nak masak.. mesti kelam kabut.. hikhik! nur nak kena kuar cari bahan skit.. will catch-up later..

oh ya... cikgu banihassim bagi kad virtual ramadhan.. terima kasih cikgu! nanti nur tempek di sini.

notakakidantangan:
lagu yg menyentuh perasaan..
cuba dgr lagu ni waktu malam.
tutup lampu dan pasang lagu ni.
to anne, wani and shikin
igt lagi tak lagu ni?
first time kita dgr masa slot muhasabah diri kat camp gunung datuk
masa pujuk anne nangis
pastu kita pun nangis sekali.. nangih


NOTES:
amik kad ramadhan dari nur di sini

16 kesan jari:

ber_uwang said...

alhamdulliah nur sudah ada menu untuk berbuka nanti...

<< s| tED| >> said...

AS.. ingatkan Amerika Syarikat.. cepat2 pick up.. Alor Setar.. ekekekeke..

nur suka memasak ek?
:)

anaklaut said...

salam....nur,

salam singgah...best..lagu mawadah ni nur....tq sudi kongsi..:)

masak apa hari ni?

yoro okino said...

tu laa ingt amerika tadi..huhu..

bEEdLE d' bARd said...

kak, nak rasa nasi beriani udang tu..huhu

GRuNGe said...

Hari saya makan nasi beriyani ayam goreng sama kari daging.

Kuih pula karipap dan murtabak.

Mee Rebus Stadium, akan di cari kemudian hari. :P

NuR said...

.: ber_uwang :.

alhamdulillah.
menu yg biasa2 je..

NuR said...

.: tedi :.

hikhik..cik tedi nih
buat lawak la dia
tu kalo AS..
kalo SA??
saudi arabia?hehe...

huhu..idak la suka sgt mcm chef2 tu
biasa2 saje..

NuR said...

.: anaklaut :.

salam anaklaut..
beransur baikkah?

sesama..lagu yg besh!
arini menu nasi je..
air pun air teh o
takde ais..

NuR said...

.: yoro okino :.

hikhik..
yoro nih..
malaysia pun ada as tau..
tu la contohnya..

=)

NuR said...

.: beedle d'bard :.

bard..
meh la sini..
ada lagi ni
boleh juga nak buat sahur karang
cuma tak lengkap takde kuah dalca..

NuR said...

.: grunge :.

aik... balas di sini?
hehe..
beshnyer cukup lengkap nasi briyani tu
cuma nasi briyani nur je tak lengkap tanpa kuah dalca..

mee bandung bro..bkn mee rebus..
mee bandung pakcik restoren sek15..
hehe..

anaklaut said...

salam...nur

saya petik ulsan nur yang best tu..tq nur

"ku idamkan cinta yg sebenar-benarnya
memberi dgn ikhlas
menerima tanpa disakiti"

NuR said...

.: anaklaut :.

salam anaklaut..
terima kasih..

sekadar luahan rasa..
=)

Eyna's said...

Akk x pnah tgk rancangan letuk2 ni...
tiap2 ari ke NuR??

NuR said...

.: eyna :.

tiap hari kak..
kul 12.30 kat tv1
akak cuba tgk ye
time cuti kita dpt la tgk kan kak..

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa