17 March 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

anda dah tengok?
kalau belum cepat-cepat pegi ok..

pada nur yang bukannya pengkaji filem sebenar,
hasil kerja tangan KRU ni agak bagus.
tak bosan.
penuh dengan aksi.
rasanya lebih OK dari narnia yang nur tengok tahun lepas.
pendapat mungkin berbeza.
tapi ini pengakuan dari hati.

mula tu ingat nak ke panggung wayang dengan anak sedara je
alih-alih abang nur serta isteri pun turut serta.
lengkap!



anak sedara nur cakap, kawan dia kata cerita ni BEST.
anak sedara sorang lagi kata, kawan dia bagitau lagi best dari twilight.
haa.. lepas je dengar tu.
wajib untuk nur tonton cerita ni sebelum pulang ke tempat berkubang.

rating yang boleh nur bagi ialah 4.5 dari skala 5.
okla. cuma ada satu scene tu ribut taufan.
angin bertiup kencang.
tapi pokok kelapa tak bergoyang.
so itu adalah kekurangan.
biasalah kan.
tiap kelebihan mesti ada kekurangannya.
itu yg nampak.
mungkin ada lagi kekurangan yg terserlah..
yg mungkin nur tak perasan.
maklumlah.. terpesona dek melihat aksi-aksi berlawan tu.
hero pun nampak hensem. hik! hik!

it's normal!

untuk watak ummi nazeera ni.
emm.. ayu!
wajah tu boleh diibaratkan wanita melayu terakhir.
dulu vanida imran.
sekarang dia la pulak kan.
ada nilai komersil tersendiri.




itu sahaja review saya.

kih! kih!
rating je tu.
takde review sangat.

2 kesan jari:

Saliza said...

Best ye?
Akak ari tu nak gi tgk tp dah full so tgk Rango je la. Best juga.

Nampaknya kena tgk la ni

iszieylyanziy said...

best kn cte die

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa