16 March 2010

Oh.. Bukan Eyy??

semalam tido mimpi yg menakutkan. mimpi ular masuk bilik.. berlingkar je kat tepi sejadah atas lantai. rimas, takut, cemas ni. nak bangun takut ular tu nmpk.

adeh la.. tak tenang jadinya. pastu ular tu dah mula jalan2.. dan mula menjalar atas meja solek.. hukhuk! dlm hati kata.. abis la kapas muka tu kena badan ular.. eiii...

pastu turun dari meja tu, pusing2 pulak atas lantai. ish..aksi ape tah ular ni buat. then mcm laju je dia pusing. aaa..tak tentu arah dah nur atas katil. giler ah ular ni. ape lagi jerit la jawabnya..

shouting Pictures, Images and Photos

ada la kot rupa mcm tu jerit.. jerit panggil mak tapi pintu lak kunci. disebabkan tak tau nak buat mcm mana, tutup badan dgn selimut.. dok terjenguk jenguk dari atas katil. pastu, dia nmpk pulak dahh... menjalar terus naik atas katil.... jerit la ape lagi kan.. lagi kuat jerit. kalo tarzan pun kalah rasanya.. huhu... elok je dia datang dekat dgr bunyi..



ya zal jalaliwal ikrom.. ya zal jalaliwal ikrom.. ya zal jalaliwal ikrom..



mcm kenal je bunyi tu.. terus sedar.. tu bunyi alarm..huhu... sib baik mimpi. tapi tangan menggeletar abis. tercungap cungap.. mcm jerit betul2.


then pagi tadi, citer kat bonda...

nur: mlm tadi org mimpi ular.

bonda: patuk ke?

nur: tak. dia pusing2 atas lantai. pastu naik menjalar atas dinding..pastu naik atas katil. pastu bunyi alarm. org terjaga.

bonda senyum....

bonda: syaitan tu..

nur: oh ye ke?

bonda: yela.. warna ape ular tu..

nur: warna hitam belang kuning. mcm ular yg dlm discovery channel tu. yg paling bahaya tu. siap bunyi2..

bonda: sah la.. syaitan kacau.

nur: bukan nak kawin ke?

bonda: huh..gatai sungguh...

nur: haha.. lalalala !



21 kesan jari:

embun d tengah malam said...

pas ni basuh kaki banyak kali..hehehhe

NuR said...

[ embun di tengah malam ]

~ haha.
~ nmpknya kena rendam kaki sblm tido la jwbnya..

ber_u_wang said...

kalau kawen kan best...

NuR said...

[ ber_u_wang ]

~ aa.. tu la.
~ abg dulu ke nur dulu?
~ jom osom..

sayu=pilu said...

hehhehehehe
tergelak baca
tak lama dah la 2

NuR said...

[ sayu=pilu ]

~ tapi dia tak patuk?
~ mcm mana??

white rose said...

hahahaha...
nur, inilah n3 paling lawak yg dyla baca tau...

dah xtahan duk gelak nih...
ok, sabar...hahaha...

adush, rupa2nya kegatalan tuh semakin terserlah...
hahahaha...

haish, dyla xpenah mimpi ular lagi tau, nampak gayanya saat2 nur bakal berkahwin semakin dekat...

dyla yg lambat lagi ni...
huuuwwwaaaaaa... :(

p/s: bacalah n3 dyla pasal atok dyla...

nampak gayanya n3 kita berbaur alam perkahwinan...huhuhu

NuR said...

[ white rose ]

~ oh.. berbaur itu kah?
~ lalala.
~ gatal sebab nyamuk gigit.
~ hikhik!

p/s: nanti nur baca ek

sI tEDI said...

erk!!

nape ular tu tak patuk??

x patut betul tau!!

NuR said...

[ si tedi ]

~ bunyi alarm.
~ hentikan episod mimpi.
~ hehe...

ayaharith said...

kk nur, tumpg lalu ek
lwk la entry ni.

hehe

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

selamat pengantin bau nur..
kau akan tawen tak lama je lagi..
mungkin bulan 8 tahun ni..
itu cuma ramalan aku..




wakakakaka~~

Luffy said...

menakutkan
kalau ular tu ada muka artis takut tak? haha

joegrimjow said...

suke perkataan kaween
heheheee

mamai said...

hahahaha jgn lupa hantar kad

insan pendidik said...

salam,

mmgla petandenye suh kawen pasni kalo mimpi ular tk yah manggil mak lg dah manggil je cik abang tu haha

si para para said...

ular? mimpi? kawen?
wah..gabungan yg padu..

ummumishkah said...

InshaAllah... :

beautiful_rose said...

sedang menanti jodoh y tak kunjung tiba.........

Centado said...

:) best membaca komen dan info dari blog ini..

blueCITY® said...

salam cikgu nur,

kalau benar makna mimpi nak kawin kan?
ekekkeek..


semoga bahagia

jaga diri
xoxo

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa