13 March 2010

Manis Sungguh Kamu

semalam di kelas tuisyen tahun 2..

rasa pening kepala semlm lepas keluar kelas mathematics tahun 3. agaknya terlalu bersemangat mengajar kanak2 ribena tu. ngajar tajuk bahagi tapi masih tak fhm.. abis segala jalan mudah ditunjukkan. alhamdulillah dpt juga budak2 tu faham lepas nur buat corak bintang dan segitiga pada sifir. kalo tak, diaorg confuse nak letak jawapan di mana. dah diaorg catch up, teacher nya pula pening kepala.

mengajar kanak2 ribena tahun 2 ni sgt la aktif. memang best kalo nak buat discussion. mcm2 jawapan diberikan. tapi kena sabar je la. sebab majoriti mulut byk.. disebabkan diaorg ni sgtla aktif, nur sempat la pesan..

nur: arini jgn buat perangai ye. jgn bising.. teacher pening kepala skit ni.

marlissa: harith tak mai arini. tak bising sgt la teacher.

nur: oo..patutla senyap skit ek.. nanti kalo kamu bising, teacher leh pengsan tau sebab pening.

hafiz: ok.

nur: sekarang tgk depan ye. teacher nak tulis sesuatu dan kamu kena baca.

nur terus menulis.. khusyuk pun ada.. tetiba rasa mcm dihimpit dari tepi.

nur: eh..apsal kamu kat sini.. gi duduk..

irfan: tak mau.

qayyum: sibuk la.. tak nampak teacher tulis apa.. duduk aaa

irfan: aku tak mau duduk.


syamila: ketegaq [degil] la.. kami tak nampak. duduk laa..

irfan: ish.. tak mau! nanti kalo teacher pengsan sapa nak angkat. sebab tu la aku diri kat sebelah teacher. nanti aku leh tahan teacher bagi berdiri jugak.


nur tergamam dgn pengakuan budak ni. concern sungguh.

nur: so sweet... baiknya dia.

irfan: mesti la. teacher nmpk saya pakai baju ultraman. jadi kena la kuat tolong teacher.

marlissa: pasai apa teacher kata so sweet.

nur: cuba tengok irfan. dia kan nampak manis bila senyum..

irfan pun senyum, tersengih sungguh bila dipuji. kelakar tul! masa balik tu terdengar lagu ni.. dan nur pun tersenyum sorang2 bila igt aksi di kelas tadi...


Lagu Kita - Aizat

Deras hatiku berdetar
Di langit aku terlihat kamu
Terang malam,teman kita
Dengan angin meniup sayu

Ku petik gitar akustik ini
Dengan harapan dia mendengar
Melodi indah yang ku cipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya

Dan aku terus,
Menyanyi lagu ini untukmu,
Walau berjuta mendengar,
Lagu ini hanya untukmu,
Arah hidup kita,
Digambar bintang di angkasa
Dan berkelip melukis cinta
Terciptalah lagu kita



nota pendek si merah jambu:
baru sedar lagu ni best...

13 kesan jari:

GhOsToNe said...

MEMG LAGU TUE BESH!

ber_u_wang said...

untung ada kanak kanak yang menjadi penghibur

Wanita Itu said...

ya ampun sungguh comel!!!

white rose said...

SALAM NUR...

jom nyanyi...
lalalalalala...

"SIAPALAH BERLAGU CINTA, PENUH INDAH MELODI CINTA..."

lalalala...

mamai said...

cikgu yang baik bro pun nak belajar juga la

TUKANG KATA said...

wah,sayang mereka pada anda..
:)

entry pendek tapi bermakna!

kain_sari said...

sabar jelah...;p
kekadang byk karenah tu pengubat duka gak..;p

insan pendidik said...

salam,

pening ye mkn la obat nanti bawak2 lah rest.. tp best bile bace keletah kanak2 ribena tu.. terase cam nk ngaja dorang plak hehe

GRuNGe said...

Nur, apa khabar? Mintak tolong Nur, tolong sms bro number nur. Bro dah ilang nombor Nur.

embun d tengah malam said...

lagu aizat "ko pergi" tu best

kawie2020 said...

tomey nyer.... hehehhehehehe

hisham said...

salam cikgu..ngajar kanak2 ribena ni jgn naik angin,,,hehe..
~cikgu, lame x singgah sini,...sori..

blueCITY® said...

salam teacher,

heeeeeee
kanak2 mmg tulus lagi mulus
terhibur n bahagia kan dgn mereka tu

ekekkekek
baju otroman?

ps:
mmg best pun lagu aizat

jaga diri
xoxo

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa