29 January 2010

SeTeLaH rehat SeHaRi...

haha.. rehat sehari pun nak kecoh.. apala nur ni kan? oh.. tahukah kamu, betapa bahagianya dapat rehat sehari dari keje.. keje byk tapi tak kaya pun.. haha! gelak sorang diri lagi tapi takde sape yg dengar. serious..! but i get the experience and knowledge with the ribena kids.. rasa berbaloi juga.

fikiran jadi lapang setelah bermandi airmata di tgh malam mengadu pada Dia.. alhamdulillah! thanks for those who are giving their advice and moral supports. really appreciate that my dear friends.. sebut pasal my dear, teringat perbualan dgn kanak2 ribena beberapa hari lepas. masa waktu P&P, keadaan sunyi sebab diaorg salin latihan dari papan hitam. sebabkan nak beritahu sesuatu pada diaorg, so nur gunakan ayat my dear students... then one of the students bangun dan ckp..

zamir: teacher,why are u using my dear students??

... yg lain sumer pandang kat dia..

nur: is it wrong?

zamir: no, but i feel weird..

nur gelak... kanak2 ribena lain sumer diam.. yg mana fhm diaorg senyum.. then nur translate balik apa yg dikatakan oleh zamir pd yg lain.. pastu ada sorang budak ni ckp..

din: teacher memang sayang kat kita la. tahun lepas pun teacher cakap kat kami tau.. betui tak? you kan budak baru. tu yg you rasa pelik..

dan dengar la yg lain kata betui betui betui.. ala2 upin ipin ckp dlm loghat kedah. zamir ni budak baru. tapi memang fluent in english. maybe dah biasa sewaktu berada di sarawak dulu agaknya. tapi bagus juga, sebabkan dia, ramai dah yg cuba nak speaking in english. a good influence. skrg ni nur tgh nak influence diaorg utk gantikan perkataan aku & hang kepada i & you. kalau dlm kelas arab diaorg leh tukar kata ganti diri kpd ana,anta,anti.. takkan kelas nur tak boleh kan? tapi cian la pulak.. buatnya kelas ketiga-tiga bahasa tu berderet, terus jadi mcm robot budak2 tu. masuk je cikgu tertentu terus tukar kata ganti diri tu.. hehehe!



nota pendek si merah jambu:
esok ada meeting...
huhu!
malasnya nak gi skolah hari sabtu.



11 kesan jari:

maiyah said...

betuii.. betuii.. betuii heee

mamai said...

sib baik tak jadi wa and lu hahaha

bEEdLE d' bARd said...

yes my dear..
bestnye kalo cikgu sy dulu ckp kat sy macam nie...huhu

.::zaimah::. said...

besnye dpt men ngn budak2..hee

blueCITY said...

selamat berehat cikgu...

NadiaShafiqa said...

cikgu ye....

.siv. said...

hehehe.
comel lah bebudak neh kak.
=)

Kapten Luffy said...

nak jadi murid cikgu nur ler
leh dapat 'dear'

hisham said...

salam cikgu,lame x p blog ckgu ni...masing2 bz...hehe

Sirah@Cyrah said...

D...i'm happy...skrg suara ko makin ceria...but, dun 4get me tau...tau la jauh...b skrg dh makin jauh pulak...

kawie2020 said...

hehhehehhe... penat ek... sabar lah ek.. itulah cabaran kerja cg nih.. hehhehehehhehe

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa