15 December 2009

TIT..TIT... ADA SMS Laa!

terima sms dari teman sekolah menengah
jantina berbeza...

dia: friendship relation can go beyond tak?

saya: nothing is impossible. it depends on the people

dia: but some people can't accept it. why?

saya: setengah org tali persahabatan seeloknya dijaga. tanpa ada unsur perasaan. sbb bila bercampur unsur, nilai suci yg ada akan dikotori jika putus kasih. maka persahabatan akan terus lenyap, mengundang permusuhan.

dia: kalau tu jadi pada awak mcm mana? awak pilih kawan atau perasaan?

saya: rumit utk dijawab. tapi jika ada kimia dan kesungguhan apa salahnya. ramai yg endingnya bahagia. bermula dari sahabat dan tak dinafikan faktor jodoh mainkan peranan.

dia: itu pendapat kamu?

saya: ya. kalau perlu campur sekali dgn fizik dan biologi. pasti ujikaji berhasil dgn jayanya.

dia: haha... lawak pintar!



itu pendapatku..
apa pendapat kamu pula?


nota pendek si merah jambu:
nape slalu org akan kata "kita ada chemistry laa.."
kena masuk lab ke utk test??


23 kesan jari:

iqbalsyarie said...

iyalah...lawak pintar~sedikit tidak faham bagaimana fizik dan biologi boleh masuk...adakah itu juga satu kriteria sahabat yg baik?

hisham said...

err..err.err...alaaa...nk beri komen pn mcm nk amik pekse je ni...hua3..

seroja jingga said...

salam nur
maaf tak berkesenpatan menjengah nur
bebanan keje yang melampau..ni pun curik2..nite shift ni relax sket..

tentng entry nur ni..
all i can say..things happen wen its happen..kalo kata kita nak elak..nak pilih..sahabat..tolak tepi perasaan, pun tak bleh gak..

Bila Allah kata "kul" jadilah ia..maka jadilah ia..sejauh mana kita elak..kalo dah itu Tuhan kata untuk kita..maka kita kene terima..

**ini hanye pendapat akak je

d_pocoyo said...

aha...yup...persahabatn memainkan peranan dlm sesebuah perhubungan...skurang2nye ia menjdi 1 bahan tuk dicmpurkan dlm membentuk sesuatu perisa...so, ape slhnya...

NuR said...

[.: iqbalsyarie :.]

juga tak fhm
hikhik!
tapi bukankah 3 gabungan tu satu unsur yg baik..
ringkasnya pakej
mereka bersahabat.
jika berkawan dgn salah satunya, pasti takkan menjadi..

;)

NuR said...

[.: hisham :.]

pekse?
haha..ngada kamu ni
jap ku teliti balik
emm.. aaaa
sbb ada 3 unsur tu
hikhik

cian kamu..
;)

NuR said...

[.: seroja jingga :.]

takpe..

aa..nur setuju dgn pendapat sis tu.
kalo nak jadi maka ia akan jadi
sbb Dia yg mengetahui..

tq sis.

NuR said...

[.: d_pocoyo :.]

ustazah cumel..
hehe..cumel nickname tu

oo..ada perisa pula ye?
emm...pastikan perisa ribenaa
;)

maiyah said...

nnti nk bajar sabjek kimia dlu :D

CIK IZ'S said...

salam..
hikhik..
lawak pintar tapi boleh diguna pakai tak ? :p

yang penting ikhlas, kalau ikhlas tu ada, tidak perlu ujikaji.. :)

Nida said...

hahaha...

Tapi kalau ditambah lagi dengan unsur2 sejarah + Matematik + Bahasa Melayu lagi menambah kelakar pada unsur2 persahabatan itu, kerana jirimnya lebih tumpat dan padu (pening daaa...hehe)

GhOsToNe said...

x de pndapat!

cz sy x shuke bio fizik n kimia!

hahaha...

mamai said...

dah test kat lab tak jumpa ikatan kimianya yang ada dna ajer

insan pendidik said...

Salam NuR,

Wah ade campur kimia, fizik dan biologi. Subjek sejarah tu elok la letak sekali.Menjadikan iktibar sejarah yang lepas ... komen cikgu sejarah nih hehe

NuR said...

[.: maiyah :.]

kak,
nanti dah belajar buat eksperimen ek..
pastu ajar nur
akak jadi la cikgu kimia nur ye
hehe...

NuR said...

[.: cik iz's :.]

salam cik iz

haha..mcm tak sesuai je nak guna

ikhlas...
ada mcm takaful ikhlas tak?
itu unsur penting dlm perhubungan..
even though hubungan guru dgn kanak2 ribena..

NuR said...

[.: nida :.]

haha..akak nih
mengingatkan nur ttg fizik..
matematik? sejarah? bahasa melayu?
oh.. kita campur skali dgn english..
aa kemahiran hidup pun..
haha...

tq akak..

NuR said...

[.: ghostone :.]

aa..kamu suka sudoku je
hehehe..
selamat mendengar ceramah ye?

NuR said...

[.: mamai :.]

erk..
dlm dna takde ikatan kimia ke bro?

emm.. nape perlu dna kat sini?
aaa.. terbelit sudah fikiranku..
hukhuk....

;)

NuR said...

[.: insan pendidik :.]

salam IP

sejarah? oo IP ajar sejarah ke..
nur igt ajar BM..
emm.. bagus juga campur sejarah skali..

hehe.. tq

ber_uwang said...

persahabatan selalu berakhir dengan percintaan.. tapi jarang percintaan menjadi persahabatan..

Mybabah said...

Assalamualaikum. Dengan hormatnya saya menjemput anda bertandang ke blog saya dan blog isteri saya http://www.teacherrahila.blogspot.com kerana di sana mungkin ada mutiara yang anda cari selama ini. Sekian, terima kasih.

anaklaut said...

salam...nur,

maaf lewat bagi komen..

lawak pintar yg sanagt best..saya menghayatinya.:)

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa