18 October 2009

TEACHER NAMPAK SEDIH...??

masuk hari yg ketiga demam melanda diri. oh.. tak tahan kali ni. siap dgn bunyi uhukuhuk.. rasa pedih je lps batuk.. then tercungap2 dlm 4-5 minit.. agaknya mcm ni la kot rasanya org kena semput sumer tu. sbb nur mmg takde sakit tu.

emm... mcm org tua2 je nih.. adakah nur sudah tua? lalalala... muda belia lagi tau.. hikhik! bercerita tentang perihal batuk ni. nur sgt2 la tak suka minum ubat batuk. selalunya akan request dgn doc nak ubat batuk pil. kali ni boleh terlupa. terus dia bagi ubat batuk syrup tu.. adeh la... amat menyeksakan jiwa dan raga utk menelan. sbb nur mmg tak suka ubat yg jenis cecair nih. pil tu bagi la besar mana pun nur akan cuba telan. tapi katakan TIDAK pd jenis ubat ala2 syrup segala nih.. lps minum tu rasa high je kan.. mcm penagih dadah lak. tapi betul tau, terasa di awang-awangan.. huhu.. agaknya ni la kot yg penagih ubat batuk rasa..

agaknya lagii..hehe..

ada org kata, demam lagi?? eh hello... aritu sakit kepala. bkn demam ok.. dgn cuaca tak menentu dan keje yg berterusan dan menimbun, rasanya sbb tu la kot nur leh terjatuh sakit nih. masa amat padat. tapi sempat lagi berfacebook dan berblogging. hehe! tu pun amik juga supplement dan minum madu setiap hari. alhamdulillah nur masih mampu bergerak dan masih mampu mengajar seperti biasa even volume agak rendah dari biasa.

munirah: teacher, dah ada pemenang ke utk kuiz aritu?

nur: aa.. ada dah.

hana: sape?

nur: mana boleh bagitau. esok la ye..? oh.. yg antar buku arini kira disqualified tau.

munirah: oo... teacher demam ekkk?

nur: aa.. mana tau?

hana: suara sengau je. pastu serak mcm ella..

nur memang gelak di situ juga. sampai tak perasan cikgu2 lelaki tgk. ah..lantakla! hari khamis aritu ada buat kuiz dgn kanak2 ribena 3B. silibus dah diabiskan, jadi utk menjadikan masa ulangkaji tu lebih menarik, nur buat kuiz. hadiahnya ada tapi gula2 je la. sbb kuiz ni akan berterusan sehinggalah hari peperiksaan. oh...soalan kuiz berkumpulan tak siap lagi. sib baik ingat!

masa mengajar kelas 4B.. lepas bagi salam terus disapa kanak2 ribena..

wan: teacher nape nampak sedih je?

nur: hah?

udin: teacher frust??

nur: frust apa lak nih?

udin: tuh... tgk mcm amar tu. frust sbb marsya tak mau kat dia

nur: cet.. ikat tali kasut sekolah pun tak lulus lagi. lagi mau bercinta. apa daa!

wan: uuu.. brutalnya teacher.

nur: hoh.. ke situ pulak..

alya: teacher demam?? suara tak mcm selalu..

nur: a'ah..

ainin: agak dah. nmpk tak ceria mcm selalu..

nur: ni teacher senyum.... nmpk??

alya: tapi tak sama..

nur: apa2 je la...


huhu.. ada juga yg kisah psl diri ni kan? oh.. dah boleh menarik nafas lega.. sumer soalan exam dah disiapkan dan dihantar utk rezo.. yippi!


14 kesan jari:

miSs siv said...

heheh~
akak..
makan la ubat..
jgn degil!

org pun da start selsema..

Saliza said...

Nur,
Ala siannya, tak sihat rupanya.Dah makan ubat ke? Semoga cepat sembuh...

Kanak2 ribena ni mmg peka pada semua yg berlaku pada cikgunya. Itulah yang jadi penyejuk hati cikgu..

anaklaut said...

salam...nur,

demam? moga cepat sembuh ya...
rajin2 makan ubat..

ber_uwang said...

moga cepat sembuh... jgn tak makan ubat tau...


nanti ada org risau

kawie2020 said...

demam? tanda allah sayang tuh.. makan obat, jgn lupe yer..

take care.. good look

sI tEDI said...

take care

ZARA 札拉 said...

salam cikgu~

=)

jaga diri baik2 cikgu~semoga cepat sembuh~

imanshah said...

Pakai mask jangan lupa..musim H1N1 ni..apapun demam2 pun tetap ingat pada anak-anak murid kan??

Nakamura Kazuki said...

kekadang bebudak lebih jujurkan...sangat mengenangkan zaman kekanak rebena dulu..so young and so excited to be...huhuhu

al-lavendari said...

ubat yang tak sedap itulah yang selalunya segera menyembuhkan kita ! kadang2 ubat yang paling pahit itu lah penawar yang sebenar !

mamai said...

sungguh perihatin kanak-kanak ribena tu kan sure dia sayang kat teaher dia tu

rizwan's sweetheart said...

get well soon...

salam singgah & selamat berteman drpd wanfeedahoney. jempot jengok blog saya yea

Alimaz-Kembara Terasing said...

jangan lupa makan ubat

ustazah dyLLa said...

alo...ciannye dia...nti kalo batuk amik madu ye...minum 1 sudu sehari je...slalunya dyla amik madu khaula...madu nye pekat..beli yg ade sarang kt dlm 2...tpi lps 2 kena minum air kosong bnyk2, nti kerang badan...ok, take care ye...

"sakit 2 tandanya Allah ingt kt kita..."

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa