01 September 2009

MARI DENGAR LAGU...


" Boleh jadi kamu membenci sesuatu. Padahal ia baik bagimu... " (Al-Baqarah:216)









notakakidantangan:
alhamdulillah, nur dlm keadaan baik2 saja.
cuma kekurangan idea utk bercerita
maklumlah first day kembali bekerja setelah cuti yg agak lama
terasa malas di awal pagi
apa?? cikgu ribena pun malas...???
tettttt..................

bayangkan keadaan kanak2 ribena itu..
adakah mereka akan malas seperti cikgu mereka?
huhu...
jawapannya ialah..
kanak2 ribena tetap ligat biarpun puasa
berlari ke sana ke sini

bersembang tak henti
tau topik apa?
pasal baju raya.. hikhik!
ada setengah tu, datang sekolah tak bawa buku
kata silap tengok jadual hari ahad...
aish... sabar je la.

nasib baik hilang mood malas sebaik saja menjejakkan kaki di laman ilmu itu
oh ya... kawan2 apa khabar?
bagaimana hari anda selepas cuti hari kemerdekaan?


20 kesan jari:

Monkey D Luffy said...

hr ahad pun ada jadual ke

haha

NuR said...

.: monkey d luffy :.

maklumlah kat sa ada jadual hari ahad..
hikhik!

sI tEDI said...

derang pose tak cikgu... berlari2 gembira tue....

psal baju raya... cikgu dia kot yg mula topik?
ekekekekek

NuR said...

.: tedi :.

alhamdulillah diaorg puasa sumer..
haha! cik tedi nih...
kite tgh beriya ngajar ni
leh diaorg dok sembang kat blkg citer psl baju raya..
huhu.. sib baik bln pose..
sabar jela

anaklaut said...

salam...nur..

biasalah..cuti lama sangat..:))

nur..sahur apa?

NuR said...

.: anaklaut :.

salam..
tu la kan..
cuti lama pun malas
apatah lagi cuti pendek
hehe...

sahur..emm mkn roti je kot
takde selera la al..

mamai said...

dah start mengaajar semula yer cikgu..biasa la first day memang membosankan masih dalam mood holiday la katakan...

anyway harap tak jemu nak menjelajah blog bro

NuR said...

.: mamai :.

bro..
bab jelajah ni tak penah jemu
kadang2 bila idea kering,
jadi silent reader je..

bro ape khabar?

Eyna's said...

Ari ni memang enjin/mood lambat skit nak panas...

lemah longlai je rasanya nak memulakan tugas yg diamanahkan...

Tapi alhamdulillah...bila enjin dah panas...smuanya kembali normal seperti biasa...

miSs siv said...

wah~~
mesty cumel2 je bebudak tuh..
mish anak2 sedare kat johor~~
=p

ai@reel said...

jgn malas2 cikgu.....bila melihat anak rebina tu onsyallah akan lhair idea itu,,

sabar

ummumishkah said...

Mishkah mood cam lain jer dah lepas cuti panjang ni... time hantar sekolah sebak jer! Hati mama pulak yang sedih... :)

imanshah said...

Saya esok baru nak ke sekolah..Ya Allah kerja dah menunggu bertimbun

DaliaLiyana said...

salam kak nur..
dah start sekolah kan? adik kembar dalia smalam kelentong kata tak sekolah..depa malas...dah malam layan bola...hehhee..nakal..!

NuR said...

.: eyna :.

hehe..
samala dgn nur kak..
dah mcm keta lak ek..
siap ada enjin sumer..
=)

NuR said...

.: miss siv :.

teramat la cumel2 budak2 tu..
ada yg tinggi
ada yg tinggi sama akak..
huhu.. terasa diri ini tak tinggi mana..
tu yg pompuan la..
lelaki byk yg kecik2 lagi

NuR said...

.: ai@reel :.

hehe..
insyaAllah dah jadi rajin ni..
=)

NuR said...

.: ummumishkah :.

hehe..
agaknya, mishkah seronok kot ikut ayahnya ke library.
tu yg moody je tu..
tapi biasala kak, sedangkan nur yg besar ni pun leh rasa malas2 lepas cuti panjang, tambah lak anak2 kecil tu..

=)

NuR said...

.: imanshah :.

takpe cikgu..
buat semampu mungkin..
tabahkan hati tau..
=)

NuR said...

.: dalialiyana :.

dah start semlm..
hehe.. diaorg mengelat la tu.
dah lama cuti kan..
adik kembar sekolah rendah ke menengah?

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa