05 September 2009

KAD RAYA PERTAMA

hari khamis lepas...

murni: teacher, mai sat..

nur bagi isyarat pada murni minta dia masuk ke bilik guru. nur tgh buat keje masa tu dan rasa malas nak bangun... huhu.. malasnya saya.. =)

murni: teacher, ni kad raya.

nur: wah.. dah dpt kad raya.. arini 12 ramadhan.. dah dpt kad raya.. teruja lak rasa.. dah lama tak dpt kad raya. asyik dpt sms raya je.. huhu! hatiku riang gembira.. hikhik!





nur: aik.. nape ada nama hadi?

murni: ni hadi yg bagi teacher. dia malu nak bagi terus kat teacher. jadi saya jadi posmen la.

nur: oh mcm tu.. takpe. ckp terima kasih kat hadi ek..

murni: ok!

oo..patutla nape dia tanye makna sayang dlm english dlm kelas math aritu. rupanya nak tulis mcm ni. ok, hadi ni kanak2 ribena dari kelas 4 emas. dia ni selalu la kena bebel dgn nur sbb buat operasi tolak pun masih silap.. tak sangka pulak dia yg antar dulu.. hehe.. nur diketawakan oleh guru2 lain sbb ada perkataan i love teacher.. hinggakan ada yg tanye..

kak F: ni anak murid bagi ke cikgu yg bagi?

nur: aish.. anak murid ni.

kak F: pasti?

nur: ish akak.. dia tu still pangkat adik tau dgn saya..

ni la kekeliruan. sbb ada nama cikgu yg sama mcm nama kanak2 ribena ni. tapi dikira adik ok. sbb dia muda dari nur. takde skandal2 bagai nih.. suka je buat publisiti murahan kak F nih..
nur pun buka isi dalamnya.. nak tgk apa dia tulis...

jeng... jeng... jeng...


rock sungguh kad raya nih.. adakah teacher diaorg ni rock dlm kelas? then warna hijau lak tu.. ni mesti baju raya dia tahun ni kaler hijau.. hikhik!

jom baca isi kandungannya...



nur tergelak masa baca kad raya ni.. maafkan segala dosa saya.. hehe! agaknya selalu kena marah pasal buat matematik tak betul tu, dia rasa dia byk dosa dgn nur.. adeh la... kanak2 ribena ni. kiranya ni la first time dpt kad raya dari students. masa practicum dulu tak kena pada bulan puasa... then nur lak tak bagi address kat students dulu. just bagi number phone. maka bykla sms raya nur dpt tahun lepas... kad ni wajib simpan, buat kenang-kenangan.


13 kesan jari:

piNky LuCiA said...

seronoknya.. dulu tak sempat dengan bulan puasa.. sempat dengan hari guru je.. huuhu..

mamai said...

dah lama tak dapat kad raya cuma sms raya ajer tipa tahun..kalau da kad raya kan best

Saliza said...

Nur,
Wah, awalnya dapat kad raya.
nak kena balas tu sebab first kad...

sI tEDI said...

ha ha ha.. kad raya kedua tu rocklah....

sweet budak2 ni kan?

imanshah said...

hurm saya tahun ni tak dapat satu lagipun kad raya..org sibuk anta sms, FB ada, macam2 ada

NuR said...

.: pinky lucia :.

akak pun kira first time ni
tu yg seronok tak abis2.. hehe




.: mamai :.

tu la bro. nyatanya teknologi mempengaruhi dan membelakangkan tradisi antar kad raya. makin kurang la tugas pak posmen..

nanti nur antar kad raya kat bro ye..=)

NuR said...

.: saliza :.

hehe.
tu la kak.
tak sangka lak awal dpt ni.
tapi langsung tak terfikir nak dpt pun..
kena balas ni..hehe!



.: si tedi :.

peminat lagu rock kapak dia nih.
agaknya ayah dia pasang kat umah kot.
tu yg tempias sampai ke kad raya pun jadi rock..

NuR said...

.: imanshah :.

nanti dpt kot cikgu..
hehe..teknologi skrg ni cikgu..
mcm2..
eh cikgu ada FB? nanti add nur ye

anaklaut said...

salam...nur,


seharian ada hal hari ni, tak sempat nak singgah blog sahabat2.. termasuk blog nur..

bestnya dapat kad raya..kan nur.?

NuR said...

.: anaklaut :.

salam al..

takpe.. ni kira sempat singgah la juga kan?
a'ah. dah lama benar tak dpt kad raya. asyik sms raya je. ni yg kecoh citer kat blog..hehe!
kad raya ni ada sentimental value. leh simpan buat kenangan...

ber_uwang said...

saya tunggu kad dari nur...

mamai said...

huhu tak sabar nak dapt kad raya nie...

nak mohon kemaafan dan memaafkan agar hati tidak hitam

insan pendidik said...

Salam NuR,

Anak-anak kecil ini hatinya mulus. Ibaratkan kain putih. Kita pendidik mencorakkannya. Semoga menjadi pendidik yang berjaya.

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa