04 September 2009

AKU INGIN MENCINTAIMU

by Edcoustic

Tuhan betapa aku malu

Atas semua yang Kau beri

Padahal diriku terlalu sering membuatMU kecewa

Entah mungkin karna ku terlena

Sementara Engkau beri aku kesempatan berulang kali

Agar aku kembali

Dalam fitrahku sebagai manusia

Untuk menghambakanMU

Betapa tak ada apa-apanya aku di hadapanMU

Aku ingin mencintaiMU setulusnya,

Sebenar-benar aku cinta

Dalam doa

Dalam ucapan

Dalam setiap langkahku

Aku ingin mendekatiMU selamanya

Sehina apapun diriku

Ku berharap untuk bertemu denganMU ya Rabbi


notakakidantangan:
masa agak padat. arini buat pertama kali tukar jadual tuisyen ke waktu petang. rasa mcm letih je. then kena pula ajar math tahun 3 selain kekalkan english tahun 4. emm.. mesti budak2 kelas english tahun 3 pelik nama ada cikgu lain ajar diaorg pagi tadi. nanti dlm kelas math kul 4 ptg karang mesti diaorg tanye...

oh.. nur ada citer.. igt nak citer mlm tadi tapi agak letih lepas balik dari majlis berbuka puasa + solat hajat + solat terawih + bacaan Yaasin di skolah. kiranya ni kali ke 4 skolah buat majlis utk pelajar tahun 6. insyaAllah kalo takde ape2..tunggu waktu lapang skit, nur akan citer..

esok kena ke skolah.. huhu! minggu ini saya bekerja 7 hari.. hukhuk! nak sgt sibuk, nah amik.. padan muka saya.. ;)

nur tukar lagi lagu tema blog. terjatuh hati lak dgn lagu ni.. =) ni nur postkan lirik lagu tersebut. nanti bagi komen ye? semoga kawan2 berada dlm keadaan sihat dan dirahmati Illahi... =)

16 kesan jari:

ber_uwang said...

semoga nur kuat semangat sebab raya nanti boleh cuti lama kan.. best nya jadi cikgu...

tajuk tu saya ucapkan pada nur..he he he

imanshah said...

Dah nak UPSR ke baca yasin n solat hajat..semoga berjaya semuanya

mamai said...

alahai sian sibuk yer...nak tolong ker

ai@reel said...

CIAN NUR..XPE KELETIHAN TU AKAN DIBALAS DI AKHIRAT KELAK.

"aku ingin mecintaimumaksud yg sangat mendalam

anaklaut said...

salam....nur,

maaf sebab lama tak singgah blog nur..

la..esok sekolah ganti yg ari tu ke nur? takpe..sabarlah..:))

salam berbuka pada nur..:)

piNky LuCiA said...

nur makin bz.. jg kesihatan tu.. sy hari ni baru sempat menjelajah ke serata blog.. hehe

sI tEDI said...

salam nur.. semoga sentiasa sihat..
jangan kerja kuat sangat sampai lupa jaga kesihatan nur.

diri juga perlu rehat..

NuR said...

.: ber_uwang :.

insyaAllah..nur tgh positifkan fikiran ni.. jom la jadi cikgu ber_uwang..

*blushing sekejap..*
terima kasih.. hehe!

NuR said...

.: imanshah :.

a'ah cikgu.
selasa,rabu,khamis depan upsr..
insyaAllah, mudah-mudahan..

NuR said...

.: mamai :.

bro tolong nur ajar kanak2 ribena tu ye? hehe...

NuR said...

.: ai@reel :.

mudah-mudahan mcm tu aireel..
kalo ikut lagu ni memang bawa maksud yg mendalam..

NuR said...

.: anaklaut :.

salam al..
takpe,nur pun lama juga tak singgah blog al.. bkn ganti, tapi ada urusan melibatkan guru2..

berbuka ape arini?
semoga anak2 murid al berjaya jawab soalan2 yg diberikan nanti.. =)

NuR said...

.: pinky lucia :.

insyaAllah..terima kasih atas pesanan.. tu la, lama tak nmpk pinky lucia di sini.. hehe..
le tour de blog la ni ye?
=)

NuR said...

.: si tedi :.

salam cik tedi
sorry lama tak jengah ke blog cik tedi.. ada waktu nanti nur terjah ye.. dak utih sihat?

terima kasih atas pesanan cik tedi..
caaayang cik tedi tauu..
=)

Cik Skaf said...

salam Nur, sian dia bz. tapi takpe Nur, biar bz skit x pe, bdn lebih aktif, minda lebih cergas berfikir, asal Nur jgn mengabaikan kesihatan ya..

anaklaut said...

salam...nur,

salam singgah lepas sahur..moga nur dirahmati allah swt selalu..

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa