15 September 2009

BILA CIKGU RIBENA PONTENG

lepas 2 hari cikgu ribena ponteng skolah.. baru arini menjengah.. melihat kanak2 ribena riang gembira buat kad hari raya.. kreatif tul. nur pun dapat lagi.. hehe! dgn suara ala2 minah rock masuk ke kelas terus mengajar.. huhu.. sgt2 menduga keimanan. apa kes suara dgn keimanan lak ni???

masuk kelas 3 emas, dgn muka selamba tak bersalah..huhu.. then bagi salam.. kanak2 ribena buat aktiviti drilling + nyanyi2 skit.. budak2 mula pandang muka nur.. agaknya nak penjelasan la kot nape tak datang 2 hari.

anwar: teacher ok ke?

nur: ok je. nape?

azri: mcm pacat muka tu..

nur: hah..! pacatt??

azri: mak kata kalo sakit muka pacat.

adoila.... nur memang terkekek gelak di depan... kanak2 ribena ni ada yg gelak ada yg tercengang.. so yg tercengang tu sah tak faham..

nur: pucat la..

azri: ooo... dgn muka malu2 ala meaow2

nur: teacher demam.. tu yg tak datang. bkn saje2..

wafiq: ada org kata seronok teacher tak datang

huh.. mcm tak suka je dgr ayat tu..

nur: sapa? mizan ler tu..

mizan: tak kata punnn.. saya kata tak seronok teacher tak mai.

faez: tipu. dia tipu teacher

nur: ok..dah..!! buka buku aktiviti.. mukasurat 79..

faez: teacher tak nmpk ada benda lain ka kat kelas kami?

nur: lain? jap nak tengok

utk mengambil hati mereka.. nur kena perhatikan betul2.. nur tgk kat papan hitam.. same je. tgk kat dinding tempat tampal ABM pun sama je. takde berubah. nak kata ada hias2 ketupat atau kad raya mcm kelas lain tu.. takde!

nur: sama je.. tipu la!

faez: ada teacher. bln puasa mana leh tipu. ustaz kata berdosa besar. masuk neraka! teacher cari la lagi

nur: ada org tak datang ke arini?

kanak2 ribena: adaaaaaaaa...! fatihahhhhhh

nur: fatihah tak datang.. emm jap nak kira..

terpaksala saya memerhati muka kanak2 ribena ni satu persatu.. kot la ada pertambahan murid baru ke.. puas perhati..baru dapat jawapan.

nur: oh..yg lain sebab asy-syahid pakai cermin mata ye?

asy-syahid apa lagi..kembang kempis hidung senyum kat blkg..

faez: pandai pun teacher..

haha.. nur gelak lagi dgr faez kata mcm tu.. meniru ayat nur la tuu..

asy-syahid: saya tunggu teacher ahad pagi. teacher tak mai. saya nak tunjuk pakai cermin mata ni..

nur: oh.. mcm tu ke? takpe..ni teacher dah nmpk. makin handsome la dia skrg..

kembang kempis lagi jejaka cumel bercermin mata itu di belakang..

notakakidantangan:
Smileys
suara masih rock dan sedikit sengau
hukhuk..sgt tidak selesa

14 kesan jari:

ber_uwang said...

nyanyi lagu ella satu please..

lagu gemilang

mamai said...

cikgu dah sihat ker tu...nak raya nie nanti tak dapat main bunga api

sI tEDI said...

nur.. semoga bertambah sihat... dah dekat nak raya ni.. :)

imHepPie said...

haha..mcm chumel je prangai dak2 klas nur...sweet je hehe...

ntah camna la mimie nak jdik chekgu nnti wuuu

maiyah said...

sembang ngan bebudak mmg wat kita gelihati :D

ummumishkah said...

Ni best jadi cikgu ni.. mesti byk dapat kad raya kan? hihihihi

NuR said...

.: ber_uwang :.
gemilaaaaanggg
erk..lupa lirik la
;)

NuR said...

.: mamai :.
hukhuk...
semlm mcm dah ok.
pagi ni mcm tak ok..
huhuhu.. tak selesaa..

NuR said...

.: si tedi :.
sedih pula baca ayat cik tedi
hukhuk..dah nak raya tapi tak sihat..
nanti tak leh jalan2...
:(

NuR said...

.: imheppie :.
takleh gak slalu layan, nanti tak belajar jadinya..
kalo kena ngajar remaja ribena agak lain cara pendekatannya..

kamu buleh punyer..
bila dah ada dlm situasi mcmtu, insyaAllah kamu tahu nak handle mcm mana.. =)

NuR said...

.: maiyah :.
tul tu kak..
kadang2 tu boleh tersentap gak jadinya..
hehe..

NuR said...

.: ummumishkah :.
tak sampai sepuluh lagi kak..
huhu.. ada sorang cikgu baru tu dpt byk kad raya. mentanglah dia hensem.. itu faktor juga ke nak bagi kad raya?

anaklaut said...

salam..nur,

maaf lewat singgah di entri ni..

demam ek..? moga cepat sembuh nur..
rajin2 makan ubat..

Monkey D Luffy said...

jejaka berkaca mata memang hensem... cam aku salah satunya

lalalala

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa