12 August 2009

SUMMARY OF TODAY

pagi...
emm.. dgn rasa happynya ke kedai. opps.. klinik dr ah lean utk check pakwe nur.. pakwe nur mengalami demam panas di mana haba yg dikeluarkan sgt la panas sehinggakan kalo dok lama dgn dia mesti demam.. rupanya paip aircond kat bawah tu bocor.. aish..pakwe ni. semlm bawa jumpa dr ah teng. minyak power stereng(betul ke ejaan?) tu bocor jugak... emm sumer bocor.. nah skrg poket nur pun bocor kuarkan duit rawatan. apakan daya, pakwe punya pasal. kalo tak, sape nak bawa nur gi skolah. kan?

petang...
ke kedai buku. bonda beli buku skit. nur hanya belek je.. ikut hati nak beli tapi emm kang tak terbaca yg ada kat umah tu. tak abis lagi mentelaah. bila citer kedai buku ni nur teringat kat mph. dulu tmpt favourite kat mph saac mall. kalo habis malas nak gi mph saac mall, nur tuju kat mph giant SA. rindu banget sama SA. kat sini ada popular je.. hukhuk!

malam...
mengadap kertas ujian kanak2 ribena. yg darjah 3 dah settle.. cuma perlu dibincangkan buat kali terakhir ahad ni sblm dicetak. kot ada yg silap kat mana2. cumanya yg darjah 4. masih tak selesai. bila terlupa buat header, nur dah rasa malas nak abiskan mlm ni. malas nak sambung wayar printer.. huhu.. 'rajinnyer' saya ni. tahu kat kanak2 ribena, huh abis la saya.. hikhik!

nmpk gayanya nur juga yg buat kali ni without discussion. so nanti dari segi pemarkahan jgn ada suara sumbang yg berlagu sana sini..

mcm aritu..

kak NN: ada masalah ke kat pemarkahan darjah 4?

nur: hah? takde. kenapa?

kak NN: dgr Z kata kelas nur 21 org dpt A.

nur: ish..taklah kak. paling tinggi 78. tu pun saya tak tambah 2 markah lagi utk dptkan A. kata kelas kedua pun kena strict. so strict saya bagi markah.

kak NN: patutla.. dlm laporan kata kelas nur dpt ramai A berbanding kelas pertama

nur: silap kot. takde. cuba akak tgk senarai nama ni

kak NN: emm.. dah timbul spekulasi lain. spekulasi kata nur salah bagi markah.

nur: takpela kak. nanti saya betulkan dlm meeting. kalo saya salah, biar saya kena marah. tapi seeloknya tanya dulu dgn saya sblm buat spekulasi. kalo tak, jenuh saya kena buat spec mata nak baca laporan.. haha!

kak NN: buat lawak... sabar je la.. biasala keadaan mcm ni

esok...
nak balik ke kg bonda nun di BM, Sbrg Perai kalo takde apa2 sok... insyaAllah, hanya perancangan... leh la ziarah pusara arwah ayahanda.. hukhuk!

vocabulary
pakwe = kereta


update:
dah leh nmpk balik blog yg nur follow..
hehe..blogspot ni main aci sembunyi dgn nur..

9 kesan jari:

anaklaut said...

salam...nur,

esok balik bukit mertajam? kirim salam buat bonda ya..:)

mamai said...

kena tukar pak we baru tu....meh balik shah alam,

kalau malas nak beli buku baca citer bro nie

Eyna's said...

Oh...NuR buat soklan drh 3 gak ek...
kalau tau bleh kita tukar2 kan...hehehhe

Akk punya dah siap rezo...tinggal nak stapler je...tadi sempat stapler 40 set jek...

Kat skolah NuR dah start buat soklan dwi bahasa ke (year 1-5)???

bEEdLE d' bARd said...

susah jgak ye jadi cikgu ni?
harap akak bersabar...
owh BM tu bukit mertajam ke..baru tahu..hehehe

iedaLUVsham said...

wakakakak!!! dayah! same le aku dah leh balik, mengong tol en/pn blogger nih, huhuh!!! ;)

<< s| tED| >> said...

aku ari2 balik kampung. sebab duduk kat kg.. ekekekeke..

Saliza said...

Nur,
kena buat soalan sendiri ya?
Tmpt akak, soalan selaras dari Daerah. Jd tak kena buat sendiri..

imanshah said...

ingat pakwe tu boipren..huhu

Monkey D Luffy said...

kalau ler ko cikgu aku dulu... mesti aku banyak A

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa