25 August 2009

CITER SEMLM DAN SBLMNYA

semlm nur gi pasar ramadan. bak kata cik skaf.. PARAM. huhu..igtkan ape la param tu.. thanks cik skaf, tambah perbendaharaan kata baru kat nur. hikhik! haa.. dlm dok nak ke gerai2 tu dgr supermarket tu pasang lagu raya. aish... baru puasa 3 hari. dah pasang lagu raya...

ok, back to the story. kira ni pertama kali la nur gi situ. ramai tapi tak la semeriah kat stadium SA. tetap SA di hati tau.. hehe! dlm hati nak cari mee rebus dan tepung pelita. pusing2 jumpa mee rebus. then cari tepung pelita. nmpk satu gerai ni jual. tapi nur igt ada lagi gerai yg jual. so nur teruskan pencarian. alih2 dah sampai ke hujung tu takde. isk..isk.. masa tu nak je patah balik ke tmpt mula2 tu tapi tak tau dah kat mana. then makin ramai pula ditambah dgn hujan gerimis. sgt touching tau... dah la sedih tak dpt beli tepung pelita.. terus teringat saat indahnya mkn tepung pelita thn lepas...
ohh...

kemudian saya terus pulang dengan hati yang hampa.. ayat tersangat-sangat la ikut buku.. on the way back tu terserempak dgn kanak2 ribena skolah nur. kalo hari2 gi situ sure akan jumpa ramai lagi. masing2 tanye, "rumah teacher kat sini ke?" yg mana jumpa ni sempat la tanye puasa ke tak. yg lain tu tak tau la especially yg darjah 3. teringat sembang dgn sorang kanak2 ribena kelas darjah 3 emas..

as-syahid: sy nak balik kg ni teacher.
nur: kat mana?
as-syahid: kat kelantan. nak balik puasa kat sana.
nur: oo.. balik klate la ni?
anwar: kat sini dia tak boleh puasa teacher. nanti tergugat iman.
nur: haha...
as-syahid: teacher org kelantan ke?
nur: taklah. nape pula?
as-syahid: tu teacher sebut kelantan jadi mcm tu
nur: sebut klate tu?
as-syahid: mak kata kalo org sebut mcm tu dia tu mesti org kelantan.
nur: uih..demo nih
as-syahid: haaa tuu teacher sebut

haha.. suka nur nyakat dia. sah salah fhm budak cumel ni..

teringat pula masa dlm kelas darjah 4 dulu. aritu kalo tak silap nur bebel kat diaorg. then terkeluar ayat "please bear in mind.." muka diaorg sumer tercengang. satu sbb kena bebel. keduanya sbb sbb dgr ayat tu. tak lama pastu dgr noor fatin kata

noor fatin: teacher org sarawak ke?
nur: hah pasal ape pulak org sarawak. ada teacher ckp loghat sarawak?
noor fatin: ummi kata selalunya org yg pandai ckp omputih ni org sarawak.
nur: pulak dah...

pastu...

fahmi: teacher.. apa menatang teacher ckp tadi tu?
nur: yg mana satu? byk benda ckp tadi
fahmi: yg ada bear2 tu
nur: oh..bear in mind?
amar: haa.. apa tu teacher?
nur: maksudnya, tolong ingat..
maryam: hooo... igtkan ada beruang dlm kepala...

ayark...! salah nur juga ckp mcm tu.

disebabkan hujan gerimis yg sgt touching tu hasilnya yg dpt dilihat ialah mlm semlm dan pagi tadi selsema. badan letih dan mlm ni solat terawih kat umah je..

14 kesan jari:

miSs siv said...

hak3~
cumel nye bebudak skul~~

akak chekgu ye?
waaa~~
respect!!
=)

<< s| tED| >> said...

ha ha ha ha.. beruang dalam kepala.. terasa i.. sebab i tedi... tediber dalam kepala.. ekekekeke

alahai.. bestlah dgn budak2 ek?

aya harith said...

hek2..rase cm nk knal jek ank murid kak nur tu

lg2 yg bear dlm kpale
hu3

kak nur, aya da tukau link

ni link baru

http://ayot89.blogspot.com

Cik Skaf said...

salam Nur. eceh! nama cikskaf juga yg naik yer..hehe. cikskaf pun ikut2 ckp org jga. Dappnyaa tepung pelita. siannya nur tak dapat cari. Takpe Nur, PaRam ada lagi 26 hari. ada banyak masa nak cari. Ingat esok pun cikskaf nak cari tepung pelita gak.

** bestnya ajar kanak2 ribena nie.. cute2 aje dorangkan?

ber_uwang said...

kesian dia tak dapat tepung pelita..nanti gi carik lagi erk..


lain kali jgn cakap "bear in mind" cuba cakap "beruwang in mind" mesti ingat ber_uwang selalu ahaaks


makan ubat tau nanti melarat

anaklaut said...

salam..Nur,

adik fahami tu, uminya orang sarawak kot nur..

best entri ni, mengingatkan anaklaut pada sesuatu...

NuR said...

.: miss siv :.

a'ah.. cikgu ribena
perangai pun cam bdk2 je
hikhik!

NuR said...

.: tedi :.

owh..
bkn niat di hatiku buatkan dirimu terasa sebegitu
cewah..ayat tak leh blah..hikhik!

NuR said...

.: aya harith :.

meh la aya kenal dgn diaorg
kalo rajin melayan, diaorg suka la sgt2

lor.. nape tukar?
nanti akak jengah ye..

ayot?
sape ayot?

aya















yg














comot..
hikhik!

NuR said...

.: cik skaf :.

hehe.. exclusive gitu cik skaf
cik skaf, kalo jumpa tepung pelita yg sodap sms tau..hikhik!

hehe..
kanak2 yg ribena
cikgu pun jadi ribena skali..
come in package..hikhik!

NuR said...

.: ber_uwang :.

encik ber_uwang cari kan la..
hukhuk..
hehee
nanti nur ckp kat diaorg
mesti diaorg tanye
"sape ber_uwang teacher? org keje bank?"

apa menu berbuka semlm?

NuR said...

.: anaklaut :.

salam anaklaut

tak..org sini je
tapi tak tau la nape statement sebegitu..
mcm la org kedah sendiri tak pandai ckp omputih..
huhu..cian kat org kedah sekalian..
hehe

teringat ape cikgu?
haa..kali ni cikgu, aritu nur yg teringat bagai..

Assiddiq said...

Menarik.. beruang dalam kepala.. sy pun hampir2 ingat camtu..huhu

NuR said...

.: assiddiq :.

assiddiq,
ish..ish..
dah jadi kanak2 ribena ek..?
hehe

ape khabar arini?

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa