08 August 2009

CERITA HATI




nyanyian asal dari Hafiz Hamidun


Semalam yang telah pergi
Menghilang tanpa jejak
Membawa bersama cereka
Duka dan ketawa

Dan kini ku mencari
Kalau masih ada kesan
Yang terus tersisa di dada
Pantai permainan

Jalanan yang panjang
Bersimpang haluan
Bagai pentas luahan rasa
Tiada sempadan

Pada awan biru ku melakar kata-kata
Pada langit cerah ku panah semua cerita
Dengarlah mentari suara hatiku menyanyi
Bertebangan jiwa merentasi pelangi

Gerimis menitis gugur membasahi bumi
Bagai menangisi sebuah cerita hati
Andai kau fahami semua hikayat pendeta
Seribu tahun kau pasti bisa setia ke alam syurga

Mungkin ada esok
tuk ku ukirkan kalimah
Menjadi arca pembuktian
Pengabdian cinta


notakakidantangan:
mengumpul kekuatan dan mengutip pelajaran yg ada buat bekalan.

18 kesan jari:

Razak said...

Salam sdri...

Terima kasih ziarah blog saya

Precious said...

Hak siapakah syurga itu? Semoga kita termasuk dlm golongan tersebut. Amin!!

anaklaut said...

salam...nur,

terima kasih singgah anaklaut..:))

:))

imanshah said...

alam yang terbentang seterusnya (akhirat) adalah pentas yang akan menayangkan semula lakonan hidup kita..semalam, hari esok..semua akan ditonton oleh semua makhluk!!

mamai said...

selagi ada esok selagi itu pasti ada harapan

berjaya atau gagal dia yang tentukan..tugas kita mencuba selagi terdaya

anaklaut said...

salam..Nur,

tu lah anaklaut..bila nak exam..masih releks..dah hampir nanti baru gelabah..hhehehe..
tq singgah anaklaut..:))

NuR said...

.: razak :.

salam incik razak..

sama.. terima kasih juga singgah di sini..

NuR said...

.: precious :.

amiinn..
insyaAllah..!

=)

NuR said...

.: anaklaut :.

salam...

terima kasih jugak jenguk blog nur..
=)

NuR said...

.: imanshah :.

detik itu akan tiba
mulut terkunci tanpa kata
tiada lagi dusta
tiada lagi rahsia

NuR said...

.: mamai :.

insyaAllah..
thanks bro for the words..
i'll try my very best..
n i'll try again.

=)

NuR said...

.: anaklaut :.

hehe..
biasalah tu..
last minute tu mcm dah sebati dgn org yg bergelar pelajar.
susah tak divide masa nak blaja n keje?

<< s| tED| >> said...

Nur dah boleh nyanyi2.. dah happy lah ni... ekekeekek

Cik Skaf said...

Nur,
masih sedih lg ke? tabah dan kuatkan hati. Mengadu pada Allah, hanya padaNya tempat bergantung harap. Senyum ya...

p/s best lau latar kat blog Nur ni, apa tajuknya?

anaklaut said...

salam..nur..tq.

NuR said...

.: tedi :.

hehe..
alhamdulillah, ok skit dr semlm..

NuR said...

.: cik skaf :.

cik skaf,
terima kasih atas nasihat. insyaAllah, nur akan bgn menentang kezaliman. ops...akan bgn semula.

=)

doakan nur ye..

p/s: lagu latar ni ek? tajuk dia ketulusan hati.

NuR said...

.: anaklaut :.

salam..
u're welcome..

=)

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa