19 July 2009

RINDU

di keheningan malam..
tetiba rasa rindu...
bila dgr lagu ni..




asalnya ni lagu favourite nur sejak dari form 5 lagi...
then citer kat classmates.. kebetulan masa tu kami kena buat persembahan utk program mentor-mentee. so we chose this song.. lastly, jadi lagu tema batch kami..

rindu sgt dgn korang..
rindu time belajar dulu..
gaduh2 masa bagi idea, pastu baik balik..
tension bila time presentation..
travel sana sini..
lepak kat tasik..
ke hulur ke hilir cari barang utk subject theatre..
buat keje sampai jauh malam..
buat kuih karipap utk jualan coz msu taknak bagi duit dana utk project akhir theater kita..
huhu... byk sgt kenangan!

to my classmates
no matter where u're now
i'll always remember our friendship
thanks for everything
thanks for being my friends
keep in touch okay!


12 kesan jari:

anaklaut said...

salam...nur,

cuti israk mikraj hanya di Kedah, NS, Perlis sahja, lain-lain hari berkerja..

p/s: Rindu..

Renyai hujan pertegas jarak rinduku
Berlari dengan langkah-langkah kecil

Rinduku ...
Bersangkar dalam hati yang satu
Di pagar waktu di jaga malam
Melagukan merdunya kepedihan
Bagian terindah dari kebahagiaan yang kita rasa,

NuR said...

.: anaklaut :.

oh ye ke?
nur tak tau lak..
ceteknya pengetahuan am sy..
cian la pd yg tak cuti tu..
tapi kalo dah minat pasti diusahakannya..
tul tak cikgu..

p/s: thanks for the poem. cikgu memang berseni..(erk..tul ke ayat nur yg berseni tu? huhu)

anaklaut said...

salam..nur,

puisi merindu nur sangat berseni..( ya betul ayat tu), yg saya biasa saja..

kenangan di bangku sekolah..sangat best..keriangan bersama kawan-kawan, gembira, tapi, itulah lumrah, setiap bertemu pasti berpisah..yg tinggal pada saya adalah kenangan dan rindu..

tq singgah anaklaut

aya harith said...

ehehehe..
ingtkan kak nur windu kat sape la tadi..

hu3

Idalara said...

salam nur..
puisi nur buat kak ida tambah rindu pada 'dia'
namun siapalah kak ida pada 'dia'
'dia'terlalu perfect..dia terlalu istimewa..sdgkan kak ida kurang segalanya..

GRuNGe said...

Erk, jangan dicerita kenangan masa study dulu. Rindu kembali berputik ni. Kepada kawan-kawan yang tersebar seluruh negara, kenang daku. Ishhhh, misi mencari kawan-kawan masih belum berakhir.

NuR said...

.: anaklaut :.

salam anaklaut

rasanya nur tak buat puisi..
hanya kata2 yg terzahir dari hati

tul tu..
setiap yg bertemu pasti berpisah
apapun kenangan zaman belajar tetap terpahat dlm memori..

kan?
=)

NuR said...

.: aya harith :.

huhu aya..
pada siapa la akak nak merindu..

emmm.. rindu kat aya bole?

bole laaa

ek??

:D

NuR said...

.: idalara :.

salam kak ida..
lama nur tak menjengah blog akak..
maafkan nur..


huhu akak..
tu bkn puisi
tapi hanya kata2 je..
hukhuk..

wah..kak ida rindu pada siapa?
mesti dia hebat kan?

NuR said...

.: grunge :.

heheheh

encik grunge..
mr.friendster and mr.facebook kan bole jadi penyiasat dlm misi menjejak kawan2...
insyaAllah pasti nanti mereka dpt dijejaki.

wah..entry ni buatkan ramai kawan2 nur di sini terkenang zaman belajar dulu..

=)

Chekgu BaniHassim said...

rindu pi la jumpe, buat date, buat gathering...
musti ilang rindu...

borak2 sampai lebam...

Sirah@Cyrah said...

miss u too my dear friend

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa