18 July 2009

FLIP FLOP.. FLIP FLOP FLIP

first time tgk dulu kat keta my colleague dgn cikgu SH
sampai tersenget-senget pale kami..
huhu..sbb first time tgk..
sbb cantik banget letak situ!

tapi makin lama tgk
makin cumel
nak letak..
mcm tak mau..
ah.. nak beli gak....

taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

bunga FLIP FLOP

hoyeh hoyeh...

terasa mcm budak2 skit. hikhik! tapi takpelah, sekali sekala.dua kali dua kala.tiga kali berkala-kala..dah 4 kali tu besar kepala dah la.. tetiba nur merepek di pagi hari ni. ok.. nak dijadikan citer, petang semlm gi pasar petang dgn mak nak beli ikan sumer. tgk benda alah ni jual. cantik lak.. kata kat mak, nak beli. mak kata ikut la. then mak tambah lagi, "cumel juga letak dlm keta ni dik.." wah..ape lagi. makin bersemangat la nur nak beli sengihnampakgigi

siap request kat org jual tu. nak pasu nyer kaler pink. pastu dia bagitau takde. uh.. nak cari jugak pink. tak mo merah.. then bapak org tu datang. dia kata takpe dia cari dlm stok diaorg. cari punya cari, ada kaler pink. makin berbunga la hati nur ni.. hikhik! then dia bagi ladybird nak buh kat atas tu. nur kata tak mau. sebab tak matching. cerewet betul sy ni... banyakckp then dia bagi nur pilihan. nur pilih la bunga warna pink tu. sbb nur kan suka warna pink.. hehe.. so after find and match, jadilah seperti dlm gambar di atas..

sms pada kawan sekerja.. cikgu SH

nur: yuhuu.. tgk la keta kite hari ahad ni.

SH: nape?

nur: ada bunga flip flop. pink kaler lagiii...

SH: huh.. menimbulkan jeles ni. haha! nak beli gak la..


kakak nur awal2 lagi dah letak dlm keta dia.. dia ada ckp ada kawan dia jual bunga ni RM20. huhu..mahal kan? okla, nur berhenti kat sini dulu. nak gi ngajar lepas ni..

tata titi tutu sumer....babai

21 kesan jari:

penyapubaru said...

salam

kat pasar malam umah aku about rm8, comey sangat, suka tgk...
hehehe tetiba je menyelit sini.

imanshah said...

Keta pempuan macam2 ada..kalau tengok keta kawan saya lagi penuh...macam kedai hadiah plak...huhu..keta lelaki simple suda!!

Assiddiq said...

Salam.. Kata2 cikgu Nur kat komen blog sy tu membuatkan sy trasa ada sedikit yg harus sy tukar agar senang difahami.. Terima kasih cikgu.. Moga2 dalam rahmatNya sentiasa..~

NuR said...

.: penyapubaru :.

salam penyapu
bole je nak menyelit kat sini..hehe
laa ye ke? murah gak tu.
nur beli rm10. kalo beli dua dpt rm15.

terima kasih dtg ke blog sy...



.: imanshah :.

hehe..
dah nama pon pompuan cikgu.
lelaki kan simple
kalo pompuan ni nak keta nmpk cantik dan cumel..
dah tuannya tak cumel so dihiasnya keta nmpk cumel..
kekadang tu seronok.
tapi kalo cikgu kata ada keta dihias mcm kedai hadiah tu rasanya mcm menyemak pula..

NuR said...

.: assiddiq :.

salam assiddiq..
kata2 sy membuatkan assiddiq terasa?
adeh.. maafkan sy...
nmpknya sy perlu baiki penulisan sy..

Chekgu BaniHassim said...

gajet terkini yg kene ade dlam kereta moden hari nih...
huhu

anaklaut said...

salam...nur,

terima kasih singgah anaklaut..

p/s: :)

NuR said...

.: chekgu banihassim :.

tu la..
cikgu telah berjaya mempengaruhi nur utk beli nih..
apapun gajet ni santek sgt..
buatkan hati riang bila tgk bunga ni terlentok sana sini..

haha!

NuR said...

.: anaklaut :.

salam cikgu..
nanti update la citer tgk bola tu kat blog ye..

p/s: =)

Precious said...

Weiii ... memang mahal. RM20? Boleh wat bisnes nih!

Assiddiq said...

cikguuuu.. baca betul2..
sy cakap terasa nak ubah apa sy cakap..bukan terasa ati.. hoho..

Idalara said...

salam nur..
kalau ada keta mcm nur boleh lah letak..tp kak ida tkde keta ni..tumpang tenguk jelah..ada ofismate kak ida beli benda mcmtu tp satu hari pakai dah tanggal bunga dia..

FdausAmad said...

Gua nak ajak lu dtg mkn kenduri kat blog gua.Folo baca doa skali pun takpa..

░♥si lampu neon♥░ said...

bunga tuu aku tak pernah nak beli walopon suke tengok hahah

anaklaut said...

salam...NuR,

terima kasih nur singgah di blog anaklaut..ya memang anaklaut minat bola, tu sajalah yang boleh saya lakukan..lagi pun sbn dgn kl dekat je nur..

tq nur..!

p/s: dah update, jom ke blog anaklaut

anaklaut said...

salam..NuR,

hheheehe..mcm pengulas sukan ek..

NuR said...

.: precious :.

hehe..
mahal bebenar tu!
tapi ada blogger ckp kat tmpt dia jugal 8 hengget je.. lagi murah kak..



.: assiddiq :.

huhu..
assiddiq..
nmpknya pemahaman sy agak kurang la ye..
hehe..! sib baik upsr dah lepas.
kalo tak.... agagagaga!

NuR said...

.: idalara :.

salam kak ida
ape khabar?
eh tak semestinya ada keta kak.
ada kwn sekeje nur letak atas meja dlm bilik guru..
asalkan kena cahaya matahari, maka terjoget-joget, terlentok-lentok la bunga tu..


.: fdaus ahmad :.

fdaus..
okeh..
akan ke sana nanti..
hehe!

NuR said...

.: si lampu neon :.

hehe..
takpe,tunggu sampai harganya turun.
then beli..
tapi kan tgk pun dah buatkan hati riang tau..

=)



.: anaklaut :.

wah.. kemain semgt cikgu kita ni tgk bola...
hikhik!
a'ah.. dah mcm pengulas sukan sudah
tak lama lagi terkenal la cikgu..
hehe!

Assiddiq said...

cikgu mmg dah faham..kesilapan sy dalam berbahasa je.. membuat org lain salah faham..silap.. nsib cikgu dah betulkan..Alhamdulillah.. thanks ye cikgu.. jangan denda sy diri atas kusi da la.. :D

NuR said...

.: assiddiq :.

huhu..
idak la sampai mendenda atas kerusi..
biasala tu..
kadang2 kita tersalah memahami..
contoh terdekat mcm nur ni..
hehe


emm.. tapi tu kenangan masa belajar dulu kan?
betapa kanak2 skrg kurang denda yg satu ini..
betapa untungnya mereka..
dan betapa tugas guru tu menjadi terhad dlm usaha utk mendidik..

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa