09 July 2009

I'M BACK




ape khabar kawan2 sumer?

maaflah sembah ....
dah byk hari nur tak update blog & online.. nur tak hilang ke mana. ada je kat A.S ni. beberapa hari lepas ada masalah dgn internet connection. mungkin pada line telefon umah kakak nur. sbb call nombor umah tak dpt. maklumlah nur ni hanya wireless aje dari umah akak nur sengihnampakgigi

sepanjang tak online ni, nur agak ketinggalan dari baca citer2 di blog kawan2.. takpe, lepas ni nur akan buat blog tour ye.. ihikhik

nur stop di sini dulu. nak update citer, tapi tak dpt nak arrange apa yg ada di minda skrg. rasa mcm tak sihat. nur asyik bersin je lepas balik sekolah tadi. agaknya sbb tu la kot nur agak tak bersemangat masa di sekolah tadi. rasa lemah dan mcm malas je. igtkan sbb symptom thursday.. maklumlah esok kan jumaat. rupanya lain...

babai

14 kesan jari:

Eyna's said...

Salam NuR...
Oh...patutpun menyepi...
Apepun...jaga diri &
Semoga sihat2 aje kay...

bEEdLE d' bARd said...

ala ciannya akak kite nie..rehat kat umah elok2 k..=)

mamai said...

berukbank ku jua buat hal tak leh connect....take ur time sure ada citer menarik

iedaLUVsham said...

elow dayah!! patut la lame xnampak update, rindu gak nak tau cite terbaru dr ko, hehhehe!!! ok take care =)

SRISUFI said...

Salam

Nur yang dirindu......

rindulah...

hehehe

anaklaut said...

salam cikgu Nur,

pertama sekali, terima ksih pada cigku nur kerana sudi singgah memberi komen dalam blog anaklaut..ulasan nur sangat anaklaut hargai..tq sekali lagi.

nur,.

Disaat berbagai kesulitan dan kesukaran menimpa sesaorang sehingga ia merasakan kesempitan berlarut larutan, maka hanya ketabahan hati dapat menerangi hati sesaorang dan menjaganya dari keputusasaan. Ketabahan merupakan petunjuk yang dapat menyelamatkan diri dari patah semangat. Ketabahan merupakan sifat utama yang sangat diperlukan oleh setiap insan dalam menghayati kehidupan di dunia dan agamanya. Semua pekerjaan dan cita cita harus dilandasi ketabahan.



Allah telah berfirman surah Muhammad ayat 31:

“ Dan sesungguhnya kami benar benar hendak menguji kamu untuk kami ketahui siapa siapa di antara kamu yang berjihad dan tabah(sabar)" sangat menginsafkan saya.

perkara yang belaku adalah himkmah yang diberikan pada saya, jadi saya terima dengan penuh kesabaran.

Nur, kita di dunia ni tidak lama, segala perbuatan baik atau jahat pasti akan dibalas oleh allah swt.saya serah pada allah swt.

Jadikan kehidupan ini bukan sebagai “rumah” kehidupan yang serba bahagia, mantap dan kekal. Jadikan Kehidupan dunia ini adalah “rumah” ujian dan cubaan. Dimana kita keluar dari satu ujian ke dalam satu ujian lainnya. Ibarat besi yang di tempa api kemudian dicelupkan kedalam air.

semoga nur dirahmati allah swt


anaklaut-

Idalara said...

salam nur..
jaga kesihatan ye...kalau betul2 tak sihat berjumpalah doktor..jgn biarkan hingga melarat..terimaksih singgah dan beri komen kat kak ida..

anaklaut said...

NuR,

terima kasih pada cikgu Nur yg sudi singgah dalam anaklaut.

cerita ini sngat sedih untuk diingati..

anaklaut said...

tq nur..mungkin guru lelaki cepat sikit..

NuR said...

.: eyna :.

sis eyna..
thanks singgah di blog nur..
huhu..ada sebabnya tetiba takde..
internet punya pasal..hikhik!
kak, mcm mana kursus?



.: beedle d'bard:.

hukhuk..
thanks dik..
alhamdulillah getting better now.
anyway thanks singgah di blog akak..



.: mamai :.

tu la bro mamai..
ni streamyx.. rasanya line telefon kot. mcm ada masalah skit kat area sini.. kwn kata p1w1max tu ok.. tapi tak tau la mcm mana..



.: iedaluvsham:.

haluu mama vogue..hikhik!
gelaran baru kat ieda.. boleh?
rindu gak kat ieda..

=D

NuR said...

.: srisufi :.

salam sri yg dirindui..
hehe..
lama banget tak jenguk rumah kamu..
kamu sihat?
kamek rindu sama kitak..
(betul ke nur tulis ni sri?)



.: anaklaut :.

salam anaklaut
ketika ditimpa bencana, kita akan mengenali yg mana satu lawan & yg mana satu kawan.

kita amik pengajaran atas apa yg terjadi, moga ia tak berulang lagi di masa akan datang.

nur tertarik dgn kata2 yg anaklaut tulis kat atas tu..
kehidupan dunia ini adalah "rumah" ujian dan cubaan. di mana kita keluar dari satu ujian ke satu ujian yg lain

ada benarnya ayat tu...
moga kita lebih tabah dgn ujian di masa akan datang.

terima kasih pd cikgu sudi jenguk umah nur ni..



.: idalara:.
salam kak ida...
terima kasih jenguk rumah nur ni.
alhamdulillah, keadaan dah ok. cuma selsema je. tak demam..

anaklaut said...

salam..Cikgu,

terima kasih cikgu nur, saya sangat menghormati dia, lagipun pergi makan-makan saja, tak pergi hampa pula kan..

terima kasih atas ulasan cikgu nur ni..:)

anaklaut said...

salam..

nur,

mana ada peminat nur, kadang2 ada jugak entah daripada sapa yg tak suka pun, bila bagi komen, saya tidak dapat balas balik komen dia..entahlah..ada yg tak suka pun nur..

p/s: tertarik dengan kata-kata saya, ayatnya simple saja nur,

anaklaut akan tetap singgah di "rumah " nur ni,..

NuR said...

.: anaklaut :.

:)
perkara biasa tu cikgu.
ada yg suka, ada yg tak suka..
kehidupan..

terima kasih kerana sudi ziarah "rumah" nur..

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa