01 July 2009

AIRMATA KU TUMPAH

nur mengalirkan airmata di kelas 4D tadi akibat terlampau geram...
homework yg diberi tak siap..
ada yg tak hantar..
rasa berbaloi juga marah arini.
sbb dah lama tak marah since nur kuar dari kelas dulu.
dah 1 bln lebih ada rasanya..
diaorg tercengang..
ada yg nangis sama..

sebenarnya nur malas nak marah2..
lagipun cian kat kanak2 ribena ni belajar dlm keadaan tertekan.
buat la jokes skit masa explain tu.
tapi mengada la pulak yg setengah tu..

waktu rehat, pakat mai kat bilik guru.
minta maaf.
tapi kanak2 ribena yg kena marah teruk tu tak datang pun.
emm...


15 kesan jari:

nervfusion said...

^_^....
biasa la tu kekanak....
protes la tu kirenya...
esok lusa dtg balik....

^_^

haruan tasek said...

kanak2 rebena bersalah malu nak jumpa tu

aya harith said...

akak

aya teringt..
dulu penah marah gile2 kat bdk2 tu

wktu x abes ag, aya da kuar dulu

diorg pon pakat pujuk
siap bg surat
siap belikan keropok lekor

tp aya wat muke ketat je

balik umah gelak guling2

hahha

ummumishkah said...

nilah harga yang perlu kita bayar untuk brgelar pendidik, take it easy kay sis!

GRuNGe said...

Wah, garangnya Cikgu Nur. Tapikan, ni la cabaran pendidik. Sebabtu la saya tak ambil KPLI lepas habis study dulu mahupun memilih TESL untuk degree walaupun bonda tercinta suruh. Tabahkan hati yea Cikgu Nur.

mamai said...

mereka adalah anak2 ribena yang perlukan tunjuk ajar dan sediki kasih sayang

marah tak salah jika niat kita ingin memperbaiki

terima kasih kerana sudi melawat

ilina said...

SABAR BANYAK2 YE DIK...KUAT SEMANGAT...MEREKA MMG DAHAGAKAN BIMBINGAN DAN DIDIKAN..MOGA ALLAH PERMUDAHKAN... :)

Razak said...

Salam...byk2lah bersabar dlm menyampaikan ilmu

en_me said...

airmata jangan tumpah tumpah uoolsss.. uhuhu, salammm

anaklaut said...

salam...NuR,


terima kasih nur sudi singgah memberi ulasan dlm anaklaut.

ketawalah nur.., mcm ni lah sebagai guru perlu sentiasa berfikiran pantas..

tq nur.

p/s: moga nur tabah menjalankan amanah dan t/jwb..:)

NuR said...

.: nervfusion :.

sib baik budak2..
hehe..kalo tak, tak taula.
yg protes tu arini diam je dlm kelas.
harapnya serik la dia.


.: haruan tasek :.

mungkin kot encik haruan..
malu kot nak jumpa teacher diaorg ni.. huhu!


.: aya harith :.

uiks..garang juga la aya ni ye?
mcm lebih garang dan nakal nih.. hehe..
abih tu aya mkn tak kopok lekor tu?

NuR said...

.: ummumishkah :.

setuju dgn pendapat akak..
harapnya nur bisa setabah akak..
=)


.: grunge :.

thanks grunge.
ni la dilema guru baru.
huhu.. baru nak mengenal dunia pendidikan.
eh, sama la kita.. nur pun tesl gak. memang kena apply kpli ke?



.: mamai :.

sama2..
dan terima kasih kembali kerana sudi melawat blog nur.
adakalanya perlu juga di'warning' agar mereka ni tak leka.
terima kasih atas nasihat bro..

NuR said...

.: ilina :.

thanks sis..
nak jadi mcm sis, gunakan pendekatan yg lembut,mesra tapi tegas.
tapi tak dpt lagi buat masa ni.
cuma dpt apply pd beberapa org saja.
insyaAllah. moga Allah permudahkan.


.: Razak :.

terima kasih kerana sudi singgah.
insyaAllah.. semoga Allah memberikan nur ketabahan dan kesabaran.
terima kasih atas nasihat..
=)


.: en_me :.

insyaAllah..
nur cuba agar tak tumpah lagi..
=)

NuR said...

.: anaklaut :.

sama2 encik anak laut..
kita kan jiran.
perlu ziarah menziarahi..
ooppss! lupa.. terpanggil encik pula.
=)

dah sihat anaklaut?

p/s: insyaAllah.. doakan sy..

aya harith said...

ahaha~
a ah, aya x mkn la
pastu diorg amek blik kopok tu
nmpk sgt x iklas kan..
huhu~

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa