09 June 2009

TERKUNCI

adoyai.. terkunci dlm bilik pagi tadi. dah siap nak gi pasar ni. kakak kat luar ni dah panggil2..

"cepat la cepat la..."
kita yg kat dlm ni ape lagi... cepat2 sapu bedak.... hehe.. gi pasar pun pakai bedak sama minyak wangi tau.. make up Pictures, Images and Photos


bila pegang je tombol pintu tu, pintu tak buka2.. tarik2 tak leh juga.. tekan punat kunci tu pastu pulas tombol tu balik.. tak leh jugak. last2 jerit la jawabnya..


makkkkk...! tak leh buka pintuuuuu..


mak ngan kakak kat luar. diaorg pun try juga buka dari luar.. amik kunci la.. tapi tetap tak leh. lastly, kakak kata kuar ikut tingkap. hah! kena kuar through tingkap??? sib baik la tingkap berjeriji tu leh buka. fuh.. MySpace alhamdulillah! sib baik... kalo tak, mau dok kat situ tah baper lama sementara menunggu prince charming dtg rescue..MySpace huh... kes verangan lagiiii.......!



haa.. safety tips.. take notes ok! kalo korang beli umah, make sure tingkap tu leh buka dari dalam. so kalo emergency mcm ni, leh juga memboloskan diri ikut tingkap. kalo takde sumer benda ni, alamatnya pintu tu kena tendang dari luar ataupun call abe bomba...hakhak!

apepun experience yg menarik sbb dpt panjat2.. hikhik! hilang terus ayu2 ni.. yg penting NAK KUAR.

5 kesan jari:

haruan tasek said...

belajar skill pencuri nie

Eyna's said...

tu lah ...lama sgt buat show utk akak td...lpas tu...mesti trus smbung brangan smpai bleh tkunci dlm bilik sendiri kan...hehhe

NuR said...

.: haruan tasek :.
hehe! sekali sekala. dua kali dua kala. agaknya kan, dulu pencuri2 tu sumer biasa terkunci dlm bilik kot. tu yg pandai ceroboh umah org mcm tu..tapi gayat gak bagi kita yg amatur ini..hikhik


.: eyna :.
haha..akak ni buat lawak tau..
nur tak kunci pun bilik tu..tah mcm mana leh terkunci..hukhuk!

bEEdLE d' bARd said...

hehe..klako la..nape tak tendang je pintu tu..br syok..mcm dlm filem..hehe..

NuR said...

.: beedle d'bard :.
hakhak..!
tak terpikir lak tadi bard.

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa