21 June 2009

SELAMAT HARI BAPA

arini nur mengajar tajuk MONEY.
setelah membuat introduction, nur sempat bertanya pada kanak2 ribena ni..
saje nak test diaorg kira duit mcm mana..

nur: arini kamu bawa berapa ringgit?

wan: saya bawa 4 ringgit teacher..

amjad: jap teacher saya nak kira.. emmm haa.. arini saya bawa 10 ringgit.

murni: saya bawa 3 ringgit.

shauqi: saya bawa 4 ringgit..

dan kedengaran yg lain pun beritahu jumlah wang yg dibawa arini..

nur: kenapa amjad bawa duit byk sgt..?

amjad: saya nak beli hadiah kat ayah saya.

nur: oh... birthday ayah la ye?

shauqi: ala teacher ni. arini kan HARI BAPA. teacher tak tau ke?

nur terdiam.
oh! hari bapa rupanya...
lantas teringat akan arwah ayahanda..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

masa balik..dlm perjalanan menuju ke kereta..

udin: teacher, meh saya tolong bawa beg.

nur: thank you.

kamal: teacher beli hadiah apa arini?

nur: hadiah? hadiah apa?

aqli: taecher ni buat lupa pulak.. arini kan HARI BAPA. teacher tak beli apa2 ke utk ayah teacher?

oh!
terlupa lagi...

nur: emm.. ayah teacher dah takde.

kamal: ayah teacher keje kat luar ke? ayah saya selalu pi out-station.

udin menumbuk bahu kamal.

udin: hang ni.. tak faham bahasa melayu. maksud teacher, ayah teacher dah meninggal.

kamal: ops.. soriii teacher.. saya tak tauu. teacher bkn nak bagitau saya.

nur: takpe.. senyum

Abah,
dah 6 tahun abah pergi tinggalkan kami
jika abah masih ada skrg
pastinya abah akan seronok tgk anak bongsu abah ni kan?

anak bongsu abah dah graduate
sekaligus semua anak abah ada ijazah
alangkah indah jika abah masih lagi bersama kami....

AL-FATIHAH




10 kesan jari:

anaklaut said...

salam...cikgu Nur,

alfatiah buat ayah cikgu Nur.. moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama-sama orang2 yg soleh..amin..

Eyna's said...

Al-Fatihah buat Ayah NuR...moga2 dia sentiasa dirahmati oleh Nya

ummumishkah said...

doalah penghuhbung kita.. :)

anaklaut said...

salam...nur,

terima kasih sudi singgah...anaklaut

NuR said...

.: anaklaut :.

salam cikgu encik anak laut..
terima kasih..
rindu pd arwah.. =(


.: eyna :.
terima kasih kak..
nur dah terima emel akak tu..
dlm usaha utk memahami dan apply..


.: ummu mishkah:.

tul tu kak..
cuma tak tau doa sampai ke tak..

NuR said...

.: anak laut :.

encik anak laut..
nur yg patut berterima kasih pada encik anak laut... blog ni nur ni hanya picisan je jika dibandingkan dgn blog encik anak laut..
terima kasih sudi berkunjung ke sini..

SRISUFI said...

Salam my dinda Nur..

heheh

AL-FATIHAH buat arwah ayah Nur.

maaf kn sri kurang masa jengah kamu..skala memblog agak merudum kerana kesibukkan.


sri doakan kamu baik2 ok..

Eyna's said...

Salam...
Jemput amik award kat umah yer,....

Jangan malu2....

Idalara said...

Al fatihah buat ayah nur...
tak berayah kerana pergi meninggalkan anak2 ke alam barzah lebih baik dr meninggalkan anak2 kerana sebuah perpisahan..

NuR said...

.: Srisufi:.

kakanda ku sri..hakhak!
;p

takpe, asalkan sri tak lupa nur udahla..hehe! terima kasih sri. nur juga mendoakan kamu mempunyai kesihatan yg baik dan mantap.


.: eyna's :.

salam..
seronok dpt award dr akak ni.
nanti nur amik ye kak..
thanks again!


.: idalara :.

kak ida,
nur fhm kak..
peritnya bila tak berayah ni..
rasa kehilangan.
tapi dgn kasih ibu,pastinya mengubati kekosongan itu..

tabahkan hati kak..

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa