17 April 2009

S.A HERE I COME

S.A?? stands for shah alam..

alhamdulillah.
dah selamat sampai di PJ mlm tadi. lebih kurang kul 12 lebih pagi tadi.
yeay! menghitung hari utk convo this monday. rindunya nak jumpa classmates..
so dpt la fly dari sekolah 3 hari. kanak2 ribena tu bising tak bagi nur cuti. 
tak kira.. nak cuti jugak..!

~~ la la la... nak gi S.A ~~

citer 1 kelas 4B

nur: ahad, isnin, selasa teacher takde tau. din, gi amik kertas latihan atas meja teacher. teacher dah buh tarikh siap2, kamu hanya gi amik je. then lekat dlm buku M3.

kamal hadi: teacher nak gi mana?

nur: adala....

ammar: teacher cuti nak kawin ke?

nur: nape lak pasal kawin yg kamu sebut ni?

ammar: alaa... tak dpt la saya nak kawin dgn teacher..

memang nur gelak time tu kat depan kelas. kecik2 pun dah pandai citer psl kawin. huh!


citer 2 kelas 3B

keadaan kelas agak bising masa salin latihan kat papan hitam.

nur: ni yg teacher nak marah ni. kamu bising. minggu depan teacher tak mau la ajar kamu semua.

dgr diaorg jerit.. TAK MAUUUUUUUU!

nur: abis tu. bising je. anak yg soleh dan solehah dgr ckp cikgu dia. tapi kamu tak mau dgr. mcm mana tu? kata nak jadi anak yg soleh dan solehah..

luqman: ok kami diam.

nur: sungguh ni. teacher tak masuk minggu depan. cikgu lain yg masuk ajar. haha.. saje je nak gertak. nampak la masing2 berkerut dahi.. hikhik.. seronok kenakan diaorg ni.

naufal:teacher.. kalo teacher tak masuk ajar kami kan, teacher tak rasa rindu ke kat saya yg kacak nii??

aduh! bijak sungguh budak ni. memang nak gelak kuat2 tapi nur tahan je. sebab nak tunjuk muka serius..

munirah: perasan betul! ala teacher ckp la. teacher nak gi mana?

nur: adala.. mana leh bagitau.

nurin: teacher nak kawin??

nur: huih..tak la..

nurin: abis tu.??

pastu semua dah bising tanye ke mana. emm..terpaksa la ckp.

nur: teacher nak gi convocation.

izyanti: convocation tu menatang ape?

erk.... menatang lak!

nur: teacher kan dah abis belajar kat universiti. jadi sekarang ni nak dpt sijil dari sultan. hah..senang ckp mcm tu. ok, sambung salin latihan. 

tetiba je ada org tarik baju nur dari belakang.

izyanti: teacher nak jumpa sultan kan..

nur: ha'ah.. nape?

izyanti: teacher amik kertas ni. nanti minta autograf. saya nak tandatangan sultan tu...

ayark.... (-o-)


10 kesan jari:

Sufi Idany said...

Selamat berkonvo..... erm....

Muslimahsolehah said...

tahniah..selamat berkonvo...

NuR said...

.: muslimahsolehah :.
terima kasih sis...


.: sufi idany :.
insyaAllah, doakan selamat semuanya ye kak sufi.. akak pun nanti nak konvo kan?

NuR said...
This comment has been removed by the author.
Chekgu BaniHassim said...

cikgu ni college mate ngn faris ngn marcella ke??
dah nk convo ek??
congratz...

kEy said...

owh banner ek?
baik2~
nnt key ajar~
hehe~

NuR said...

.: chekgu banihassim :.
a'ah.. college mates. cumanya nur amik bachelor in tesl. dgn marcella agak rapat coz penah keje part-time sama2 kat memory lane giant shah alam. dah selamat convo semlm. lega rasanya... :)
thank you.



.: Key :.
ok...hehe..nur nantikan..

su said...

kalau diorg xde rindu jugak kita pd diorgkan! hehe...

su said...

dah slesai konvo yer! TAHNIAH!

smoga lebih tabah mjd seorg pendidik...

NuR said...

.: tice su :.

terima kasih kak..
haa.. bila sorang dpt tau nur datang skolah, yg lain pakat dok hendap kat pintu bilik guru....huhu..

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa