02 February 2011

Sukakanyie... Gandakannyie...

dentam dentum

kebaboommmmm!!!

meriah betul mlm ini.
kawasan kejiranan saya penuh warna-warni.
percikan bunga api
letusan mercun menghiasi dada langit
indahnya!


buatkan saya terus terjaga untuk menyiapkan kerja.
bagus.. dapat pahala korang ye.... ekekeke!

ingatkan balik ke rumah ada la idea untuk ditaip.
rupanya macam tu juga la.
moral of the story, jangan tangguh.
kalau tak, macam gini la jadinya.
ada cerita, update saja.
tak gitu kawan-kawan?

sepanjang cuti..
sesampainya di rumah, isnin sudah memulakan tugasan.
menukar roadtax pakwe tersayang si Phua Chu Xang.
bawa beliau ke doktor tirezone untuk di servis.
tapi sampai sekarang masih belum memandikannya.
aiyark!
pengotor betul tuan empunya ni ye..hehe!
okeh..esok akan cuci.

selasa pegi membeli barang untuk keperluan mak di rumah.
malam tadi berjaga untuk siapkan kerja.
alih-alih tidur saja disebabkan bengang.
pakwe no 3 buat hal
tu haa yg di atas tu.
entah kenapa tak boleh print apapun.
oh kenapa anda tidak mahu bekerjasama dengan saya pada waktu ini??
banyak document nak dicetak tau tak....


huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


sod... ba... ro...
penutup cerita.



nota pendek si merah jambu:
makin kurang idea...


8 kesan jari:

ber_u_wang said...

lepas ......tut..sok mesti banyak idea..

he he he

NuR si CiKGu RiBeNa said...

ber_u_wang:

esok banyak idea pasal mercun..
meriah di sini.
tak dengar apa dah melainkan bunyi mercun.

suri solehah said...

kat tempat saya pun duk berdentum detam walau tak nampak ramai sngt chinese..huhu..bosan

NuR si CiKGu RiBeNa said...

suri solehah:

hi..thanks singgah sini..

sini ada chinese.
deretan rumah depan..
rumah belakang chinese belaka..
nak buat camno..
dengar je la..

huhuh

IMANSHAH said...

saya juga masih di ipoh..huhu

aineeA.S said...

1 malaysia. semua pon sambut. yg peliknye anak melayu turut bermain sama =)

Yasminhamid said...

memang geram bila semangat nak buat kerja tapi terhalang dgn benda remeh kan??

sal said...

moga urusan cepat selesai..ameen

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa