28 March 2010

SalaH ka Mengorat KaNaK2 RiBeNa??

tak salah jika di aplikasikan utk tujuan yg betul. contohnya mengorat utk diaorg having fun in the class and enjoy belajar. bukan utk menggatal ok!

teacher Pictures, Images and Photos

mengajar tajuk fractions pada kanak2 ribena ni adakalanya leh ilang sabar juga... bertanya tah ape2.. dijelaskan jalan pengiraan yg mudah, nak juga tau ada cara lain tak selain cara yg ditunjukkan. sabar je la cikgu ribena ni.. pastu kata tak faham. aish!

farid: teacher.. tak faham la.

naim: tu kat papan hitam. jalan kira senang. hang tak mau ikut.

farid: aku tak faham mcm mana nak ikut

naim: tanya la teacher..

nur: ha.. tak faham yg mana.

farid: yg ni...

nur: buat mcm ni... pastu mcm ni.... bla bla bla..

farid: aaa.. faham dah.

nur: baru tutup mulut. kalo tak nganga mcm singa lapar.

farid: tapi kan saya hensem teacher.

naim: perasan!

farid: teacher yg kata aku hensem tau.

naim: aku sedaq la aku tak hensem

merajuk pulakk..

nur: abg kassim kan hensem.. (ok.. naim ni perasan dia mcm idlan raja lawak.. so memang suka kalo panggil abg kassim)

naim sengih abis.. nur bergerak ke depan utk tgk kanak2 ribena buat keje.

nur: hah.. apsal amin? sengih2 ni..

amin sengih lagi. tersipu-sipu malu.. pusing ke kiri ke kanan. lagi tegur lagi tak tentu arah budak ni.. sah tak reti buat soalan..

nur: tak faham la tu kan?

amin: emm...

nur: awat tak tanya?

amin: malu..

nur: lah.. malu buat apa. bukan teacher nak mengorat kamu..

shauqi: nanti pakwe teacher marah kalo teacher mengorat hang.

nah.. dengar satu kelas gelakkan amin.. amin pula makin tersipu-sipu malu.

nur: teacher ni kan nak mengajar kamu. kalo tak faham tanya la.

nur pun bebel la sambil ajar. main2 tadi masa explain kat papan hitam..

amin: hah baru tau.. kacang ja.. thank you teacher..

nur: you're welcome.

apa2 je la. yg penting diaorg happy dan dok diam2 dlm kelas.


nota pendek si merah jambu:
maaf tak blogwalking ke blog kalian dan reply di ruang komen.
masa amat terhad
dan waktu ni pun patutnya kena menanda buku kanak2 ribena
tapi mata berpinar dek panahan nombor pecahan.
hukhuk...



7 kesan jari:

embun d tengah malam said...

best la kerjaya u ni

NuR said...

embun d tengah malam

~~ kalo kena gayanya ok la diaorg tu
~~ kalo time tak mau dgr ckp.. mcm2 hal jadinya
~~ deals dgn budak2, mcm2 ragam.

blueCITY® said...

salam,
heeeeeeeee seronok je baca kisah2 cikgu nor dgn kanak2 ni kan
penuh dgn kasih sayang
heehhehe..

selamat berjasa cikgu
jasamu pasti dikenang
budak2 tu kata cikgu dah ada pakwe kan?
lalala

NuR said...

blueCITY®

~~ haha akak
~~ adakala kasih sayang ni melayang juga bila perangai diaorg menjadi jadi.
~~ hukhuk..
~~ pada diaorg, asal dah besar mesti ada pakwe..padahal sebaliknya. hehe

hans said...

hahaha
aband kassim pon pon
budak kecik tu mesti lucu

mamai said...

heheheh jgn ngorat babak kanak-kanak ribena sudah lah yer

-C.Gad!s- said...

derang mesti sangat swit kan?suke budak2...hihihi

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa