15 January 2010

Live at Pink's Territory

yeayy.. cuti 3 hari.

tapi nur cuti 2 hari je la.. coz arini ada tuisyen kan..

so... yeayy cuti 2 hari!

ok...citer psl kanak2 ribena kat tmpt tuisyen tadi.. tahun ni mengajar kanak2 ribena tahun 2,3,4 dan 6.. yg tahun 5 tu satu geng kata nur merajuk dgn diaorg.. so nur pun buat2 la merajuk kan dgn diaorg.. haha..! padahal jadual clash so, tak leh la ajar diaorg.. dgn diaorg je la nak merajuk pun.. coz diaorg pujuk.. kalo tak, nak merajuk takde yg nak pujukkan.

back to the story this morning.. dialog kanak2 ribena tahun 2..

harith: teacher, ahad ni cuti kan? sekolah teacher cuti tak?

nur: cuti la.. kan semua sekolah kat kedah cuti. nape?

harith: sekolah teacher kan lain dari sekolah saya..

nur: eleh.. mentangla tahun ni pindah sekolah. kalo tak, mesti tiap2 hari teacher nmpk muka kamu kat depan bilik guru...

harith: hehehe...

hafiz: ahad ni cuti? cikgu tak bagitau pun kat sekolah.

nur: takpe. ni teacher bagitau. ahad cuti ye.. tak yah gi sekolah.

hafiz: yeaayy..boleh tengok geng bas sekolah..

marlisa: haa.. happy birthday sultan kan?

fatiyah: sekolah kami pun cuti..

eriena: happy birthday sultan bagi hadiah apa teacher? saya nak pi billion beli hadiah.

nur: eh.. takpa.. sultan tak mau hadiah. kita doakan dia bagi sihat ek..

eriena: oo.. rugi la tak mau hadiah.

nur: takpa.. kalau kamu belajar pandai2 mesti sultan suka.. sbb anak kedah pandai belajar.

eriena: ok..

aiman: saya pun nak jadi pandai juga teacher..

nur: yelah.. semuanya pandai..

marlisa: pandai cakap. pandai sembang.. tak berenti-renti. sakit telinga tau teacher dengar eriena ni cakap.

nur: teacher tak kata ye.. kamu yg kata..

marlisa: yela.. mulut saya yg ckp.. saya la kata.

penat bercakap dgn budak2 ni.. bercakap tak henti.. last week sampai bertekak, lawan cakap ustaz sekolah sapa paling garang. aish.. mcm2 tul budak2 ni..


nota pendek si merah jambu:
operasi menjahit langsir utk kelas tersayang..
huhu....

7 kesan jari:

sI tEDI said...

selamat bercuti 2 hari nur...

NuR said...

.: si tedi :.

time kasih cik tedi
:)

ber_uwang said...

jahit kan kain pelekat kita bole?

mamai said...

sib baik dapat student yang comel camtu buat dapat student yang sepak cikgu macam mana yer hahahaha udah lah cikgu comel

kawie2020 said...

best nyer cuti sampai 3 hari... hehehehehehe....

insan pendidik said...

salam NuR,

best yea dpt ngajar kanak2 ribena tu ... emm cam rase nk ngajar skolah rendah lak hehe

GhOsToNe said...

slmt brtusyen...

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa