11 January 2010

It was a week...

sorry for not updating my blog on daily basis.. just like i did before.

butirannya...
time yg sgt pack! ditambah dgn tuisyen waktu malam. alhamdulillah, dah bijak skit manage time tu this week. tapi still blk lewat. meeting panitia sana sini. english n math dah settle. tinggal satu je lagi meeting hari rabu ni. tetiba lak nur kena ajar kemahiran hidup. mahunya nak bertukang nanti bila ada kerusi meja patah. hikhik! pegang gergaji pun tak betul lagi mau ajar kanak2 ribena.. haha!

minggu pertama persekolahan sgt la meriah. waris di merata tempat. terutamanya di kantin.. dan ada juga waris masuk dlm kelas belajar sekali dgn anak dia. gara2 budak tu takmau jauh dr mak. memang rimas cikgu dlm kelas tu. tambah2 cikgu baru. lagi la diaorg nervous bila diperhatikan. riuh? tu dah mesti.. suara kanak2 ribena tahun 1 nangis.. mengekor je guru kelas ke mana saje.. bila nmpk cikgu yg garang.. mula la nangis balik.... "cikgu, tolong... tak mau cikgu garang tu.. tak mau ustaz garang tu... afi nak balik...afi nak mummy... tolong la afi cikgu.." tu la antara dialog wajib bagi kanak2 ribena darjah 1 ni tiap2 pagi. merayu2 kat cikgu kelas dia.

tu yg nangis...yg sakit pun banyak.. yg pengsan.. yg sakit perut. leh kata tiap2 pagi masuk je dlm bilik guru mesti ada pesakit yg muncul. kena pulak meja nur depan skali. terus digelar doktor bertugas. sib baik la doktor jadian ni dah sembuh sepenuhnya dari demam.. kalo tak, mau nur baring skali kat situ.. hehe!

mengajar darjah 5.. satu cabaran. komen yg nur terima dari pelajar yg nur ajar tahun lepas.. "teacher makin garang sekarang." mahunya tak... eja twenty jadi twoty.. pastu dah ada perangai lama.. tak siapkan keje sekolah. ape lagi... haa...rasakan aura 2010. hehe! awal2 sesi persekolahan ni kena garang lebih skit. lama2 nanti kita balancekan garang dgn psiko.. hehe! pelajar darjah 3 tahun lepas merungut nur tak ajar diaorg. nak buat mcm mana. tahun ni naik pangkat skit ajar darjah 5. dgr memang la best naik pangkat tapi cabaran dan dugaan mental serta fizikal mengajar darjah 5 ni. tahun yg agak penting sblm diaorg naik darjah 6. sgt besh kan?? huhuhu... takpe,akan diteruskan dgn semangat yg waja.

oklah..setakat ni dahulu.. nanti nur update lagi. oh ya, contest masih lagi berjalan seperti yg diberitahu... selamat malam semua..!!



nota pendek si merah jambu:
rindu mahu berkunjung ke 'rumah' kalian...



10 kesan jari:

ber_uwang said...

rindu kat cik gu.. pink

mamai said...

waduh sanggat la pack cikgu nie yer makin bertambah slim la macam nie

anaklaut said...

salam....

nur....apa khabr? moga sihat2 dan dirahmati Allah swt selalu..

maiyah said...

bebudak ni mmg sronok kalo melynnya.. byk ragam n ckgu nk kene byk sbr

white rose said...

salam nur~
wah...busy sungguh ye...xpe, azam 2010 tuh...chaiyok2!!!...

urm...blaja2 laaa jdi tukang2, nti dh kawin sng nk tukang sana-sini...

*wink...*wink... :p

(eh, lupe bgtau...ustzah dh tukar nickname ye)

WHITE ROSE...

Kapten Luffy said...

sibuknya jadi cikgu
tp semua pengalaman tu best

CIK IZ'S said...

salam nur.. :)
awal2 tahun ni mcm2 memory kat sekolah lg dgn budak2 baru masuk-drjah 1-

tapi pada cik iz la, best.. sbb dorg kdg2 anggap kita cm parents dorang kan..semua nak ngadu hehe :)

nway, moga jd guru yg disygi.. and mga anak didik nur berjaya dunia akhirat..

salam..

GhOsToNe said...

akak cikgu yg buzy..

biaselew tue akak...

sabo ek...

Nakamura Kazuki said...

samala nur..ambe pun semakin sibuk..nak menyinggah pun dah tak sempat dah

Eyna said...

Salam NuR...

Amboi la bz nye adik akk ni...
Akk alhamdulillah...thn ni bleh nak rilek skit....ngajar pun bebudak kecik jek...

Turun pangkat kot...hehhehe... sbb thn lpas ajar thp 2...thn ni turun ke tahap 1 plak...

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa