23 December 2009

SeSi PuJuK mEmuJuK BeRsAmA hati DaN fikiran

semalam.. tau tentang sesuatu. kecewa lagi. pastu nangis. damn! kan ke dah janji kan tak nak nangis? tapi nangis juga. ckp tak tentu ni.. huhu.. ye.. marah diri sendiri. hopefully itu kegagalan terakhir utk tahun ni. no more after this!

hati: usaha lagi nur!

fikiran: yaa...usaha lagi..gagal sekali bkn bererti gagal selamanya!

aku: jap..nak bilang. tahun ni gagal baper byk dah. emm.. 5 kot..

hati: eleh baru 5. bkn 100.

aku: hoh..giler 100. mau jadi kasim selamat kalo gitu.

fikiran: positive. kan ke aritu dah boleh fikir positive..

aku: aaa..betul3x..

hati: macam tu la. kamu jangan putus asa. kamu kan suka cabaran.

aku: kan... kan... kan... hahaha!

usaha tangga kejayaan. mcm slogan Sekolah Rendah Kebangsaan Tunku Abdul Malik. aa..kan ke nur ni pelajar skolah tu dulu. wajib kena apply slogan tu. selain tagline S.A.B.A.R.

* kembali senyum *

nota pendek si merah jambu:
duty dah abis.. yeayy!!
tapi dengar ura-ura dari kerani pagi tadi

"awak guru kelas tahun depan."
aaaa..TIDAK!!!
kelas mana tak pasti.
tunggu meeting 3 hari lagi.

17 kesan jari:

mamai said...

tak mengapa biar berapa banyak kali kita gagal namun dengan satu kejayaan manisnya pasti melenyapkan semua kedukaan

anaklaut said...

salam...nur,


saya tahu nur seorang yg cekal dan tabah..banykkan sabar dalam menempuh dugaan ini..

sekali gagal bukan bererti gagal selama-lamanya..

saya akan mendoakan nur dari jauh..

NuR said...

[.: mamai :.]
thanks bro..
hopefully it will be like that..
sooner or later..
doakan nur ye..



[.: anaklaut :.]
salam al
thanks.. doakan nur juga ye..

sI tEDI said...

InsyaAllah. ada rezeki nur nanti. mungkin yg lebih baik !:)

NuR said...

[.: si tedi :.]
insyaallah..
terima kasih cik tedi.
=)

BeLLezA said...

salam nur
hmm su pn penah rs mcm tu
ape2 pn kuatkan smngat k
ni lah yg dikatakan hidup..
kan..kan..=))
may Allah bless
-Suraiza

Sufi Idany said...

Kegagalan antara rona2 untuk mematangkan kita Nur.... akak percaya Nur seorang yang tabah.... penuh keyakinan....

maiyah said...

ermm.. cam sy gak.. slalu pujuk hati camtu.. hrp Nur sbr n jgn mengalaH ;)

hisham said...

ckgu kalo jg guru kelas ok ape..byk keje..glemer gak...hehe

ber_uwang said...

menangis menghilangkan tekanan ...tak pe.

jangan menangis kerana tidak mahu menerima ketentuan yang maha esa..

miSs s!v said...

erk!
mcm fes time je akak sebut DAMN.
;p

GhOsToNe said...

akak..

x mo sedeyh2!

saboe k..

byak2 doa!

NuR said...

[.: belleza :.]
salam su
hehe..
hidup yg tak pernah sunyi dari cabaran, tercabar dan dicabar
kan kan kan?

tq

NuR said...

[.: sufi idany :.]
sis
touching ayat tu..
thanks sis..
sis pun kuat juga..


[.: maiyah :.]
baik mem!
hehe.
insyaallah.moga ada kekuatan utk terus ke hadapan.

NuR said...

[.: hisham :.]
byk keje?
memang betul
byk glamer?
haha.. glamer utk kejar guru subjek lmbt hand in markah lps exam la tu
memang glamer abis..
haha..


[.: ber_uwang :.]
tq bro..
hopefully it won't be like the second paragraph..
;)

NuR said...

[.: miss siv :.]
waaa..kamu ni memang teliti orgnyer
hehe..
kat sini first time..
dlm hati beribu ribu lemon dah..
huhuhu
frust sgt ler tu..
hahaha!

Fatt Chin Choy said...

thomas edison lg banyak gagal tau

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa