27 December 2009

SaYa aDa PeNguMuMan ni..


bersempena ulangtahun pertama blog + jadi cikgu ribena, di sini saya selaku tuan punye blog akan menganjurkan satu contest.. yee. conteeest!! temanya macam kt atas..

anda dikehendaki utk...

Nombor 1
Mengimbas kenangan lama semasa menjadi kanak2 ribena atau remaja ribena. Ceritakan pengalaman atau kenangan yg tak dpt dilupakan hingga kini. Kenapa ia memberi kesan pada hati anda. Boleh dlm mood sedih huhuhu atau mood gembira lalala. format: lebih kurang mcm essay..


Nombor 2
Pengalaman anda bersama guru. Mesti ada memori yg tak dpt dilupakan. Tul tak? Namakan gelaran utk guru tersebut dan kenapa bagi gelaran tu.. format: jawab je soalan. hehehe!


Nombor 3
Tolong yakinkan saya kenapa saya perlu pilih anda sebagai pemenang?? format: dlm bentuk pantun 2 kerat, 4 kerat pun ok. nak buat byk rangkap pun saya tak kisah :D


Nombor 4
Lengkapkan slogan.
Kanak-kanak ribena sgt cumel kerana.....
format: tidak melebihi 25 patah perkataan.


syarat2 pertandingan:
  1. warganegara Malaysia.
  2. sedara mara terdekat termasuk fruitson n fruitdaughter adalah dilarang sama sekali join contest ni.. fhm ye? ekekeke!
  3. berfikiran waras dan pernah jadi kanak2 ribena atau remaja ribena.
  4. buat 1 entry utk jwb soalan di atas. oh ya, tampal banner ni sekali. paling penting bagitau nur dlm ruangan comment di bawah. senang nur nak skodeng nanti ;)
  5. if taknak publish kat sini, boleh antar melalui emel yg tertera di sblh kanan anda.
  6. contest akan berlangsung selama sebulan. means berkuatkuasa dari 27hb dec 09 hingga 27hb jan 2010.
  7. 3 pemenang bertuah akan dipilih dan akan diadili oleh pengadil yg dipilih tanpa paksaan. bakal diumukan kelak.


nota pendek si merah jambu:
semoga berjaya
=)

21 kesan jari:

nursarah87 said...

menarik!




nanti sy join..!

sI tEDI said...

kena buat kedua2 cerita kanak2 dengan guru tu dalam satu entry?

erhHmmm>.. karangan..
kena amek masa tok buat..
InsyaAllah.. :)

sayu=pilu said...

hehehe 1st,,,
salam nak join bleh tak..... suka nya bila join2 contes nih.....heheheehehhe

piNky LuCiA said...

WAAA... macam menarik.. ingin ku join.. tapi sekarang tak de idea nak menulis.. 1 bulan kan.. relek2 dulu.. hehehe

seroja jingga said...

akan akak cuba untuk masuk :)

seroja jingga said...

akan akak cuba untuk masuk :)

mamai said...

teacher, apa hadia dia kalai menang

hisham said...

salam..cikgu ape hadiah contest ni..dinner ngn cikgu ke.??huuhu...meoww

anaklaut said...

salam..nur,

wah.....contest yg menarik ni...kena masuk ni..

Ummu Solehah Muhammad said...

nak joinnnnn

kawie2020 said...

hehehehehe.. nanti nk mengimbau kenangan terindah sebagai kanak2.. hehehehehe

NuR said...

[.: nursarah87 :.]
ok..join ye


[.: si tedi :.]
yg pengalaman bersama guru tu tak payah dlm essay.. jawab mcm biasa. ok tak cik tedi?


[.: sayu=pilu :.]
boleh je nak join.
dialu-alukan..
;)

NuR said...

[.: pinky lucia :.]
hehe..
take ur time ye princess..
hikhik..


[.: seroja jingga :.]
yeaahh..
cam tula..
=)


[.: mamai :.]
hadiahnya..
ada..
yg pasti ia menarik
=)


[.: hisham :.]
salam...
nak dinner? boleh je
tapi kena la sham turun sini..
cikgu dah abis cuti dah..
;)


[.: anaklaut :.]
salam al
hehe..
cikgu wajib join ye


[.: ummu solehah muhammad :.]
ummu
boleh je nak join..
hehe


[.: kawie2020 :.]
haa..cepat2 imbau kenangan
skrg cuti lagi
ada masa utk berangan dan termenung..
hehe

blueCITY said...

hadiah per nur
cam nak tunjuki bakat terpendam gak la
ekekkek

ilina said...

ala ni tak adil... sedara mara tak leh join?... hu3

miSs s!v said...

errr...

nak join ke tak?

nak join ke tak?

nak join ke tak?

nak join ke tak?

nak join ke tak?

nak join ke tak?

nak join ke tak?

white rose said...

salam nur...kalo ustzah join leh ke??? wahahaha

GhOsToNe said...

baru nk join..

tetibe tgk syarat ade waras.

sy x waras!hehehe

hans said...

baru nampak contest nih tadi
so terus join

nih url nya

http://hanspunyablog.blogspot.com/2010/01/contest-riang-ria-kanak-kanak-ribena.html

doakan saya menang
hehe

hans said...

kalau dah baca bagitahu yer
baru jumpa entry contest tu hari nih

nih url dia

http://hanspunyablog.blogspot.com/2010/01/contest-riang-ria-kanak-kanak-ribena.html

sI tEDI said...

maaf nur.

aku baru juin contest ni. harappenyertaan di terima

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa