31 December 2009

ReVieW dan CeRiTa 2009

bahagianya dapat berehat macam ni..

sehari tak update blog. rasa mcm berkurun. cewah.. berpuitis lak nur ni.. hehe! ok.. review sepanjang tahun 2009. alhamdulillah, dapat lagi bernafas dlm tempoh masa ni. satu nikmat yg tak terucap dgn kata2.

2009 akan melabuhkan tirainya dan automatik 2010 amik alih. secara ringkasnya, tahun 2009 adalah tahun nur mencari kekuatan dan mengenali diri sendiri. benda yg nur rasa nur tak leh buat dan tak leh hadapi, alhamdulillah dapat dilalui akhirnya. sepanjang 2009 juga, blog ni byk muatkan citer tentang kesedihan. bak kata bro grunge, sedih sokmo. haha! yelah, sedih dgn mcm2 faktor. terutama dlm career. masa tu rasa frust sgt. tapi tu la kehidupan kan? ada jatuh ada bangun.

dulu..
blog ni sekadar suka2.. atau secara idealnya tempat utk meluahkan apa yg difikir dan yg dipendam. tak nak expose diri. then lastly expose juga masa gathering. thanks to bloggers yg penah nur jumpa. antaranya ialah cik wanie, grunge, mamai, beruwang, azza, siv, serojajingga, razman, rai, dan mint. thanks friends.. blog juga buat nur rasa nur ada ramai kawan. even tak jumpa.. hanya tulisan je jadi perantara tapi rasa meriah.. so hopefully it will be forever.. majulah blog utk negaraaaa!

semangat tul nur ni.. aaa.. nak masuk tahun baru kan? hehehe!

minggu ni rasa masa tu padat sgt. apa taknya, bengkel yg skolah buat ni la buatkan nur rasa letih sgt. berjumpa dgn waris juga kanak2 ribena sepanjang minggu ni. macam2 cerita nur dengar.. dan macam2 pesanan diterima dari pihak waris.. "cikgu, rotan je anak saya ni kalau dia nakal." , "cikgu amik nombor tepon saya ni, call je bagitau kalau dia degil. dah nak masuk darjah 5 perangai masih tak ubah.." dan yg best "abang tipu ibu ye selama ni. kata tak ada keje sekolah!!" siap dia angkat kening . tak takut langsung. ada juga yg terkejut bila tau nama nur jadi guru kelas anak dia. maknanya nur seorang yg garang. haha! garang bertempat sebenarnya. ramai yg tak percaya.. sbb suara mcm kanak2 ribena.. mcm siv kata aritu.. tetiba kata garang, sure tak leh bayangkan. tul tak?

sempena tahun baru yg bakal menjelma dlm beberapa jam je lagi ni, nur nak minta maaf andainya ada ketelanjuran kata juga salah dan silap sepanjang menulis di sini. maafkan saya ye.. jumpa lagi di entri baru pada tahun depan... ;) padahal sok je kan? hikhik...!!

SELAMAT TAHUN BARU


nota pendek si merah jambu:
agaknya org yg bernama Azam mesti azamnya tercapai selalu kan?


9 kesan jari:

Cik S ^o^ said...

slamat thn baru nur..semoga mendapat kejayaan yg dicari dunia dan akhirat ;)

GhOsToNe said...

selamat tahun baru akak!!!

maiyah said...

slmt thn baru

anaklaut said...

salam....cikgu nur,


hepi new year...2010

moga bertambah bahagia di tahun baru..

mamai said...

dan di blog ini juga dapt kenal bro yang comel nie kan

kawie2020 said...

selamat tahun baru nur..

memang best dapat berkenalan dengan kamu...

hisham said...

salam..i wish u moge ape yg u hajatkan akn terlaksana dan dipermudahkan sgale urusan oleh Allah ..amin..

ber_uwang said...

salam dan selamat tahuin baru nur.. semoga nur lebih ceria pada 2010

beautiful_rose said...

wahh ckg garang ehh...bagus nieh.kalo aku ade anak,nnt aku anta kat ko soh ngajar =p

selamat thn baru,moge thn nieh akn lbh baik dr thn sblmnye......

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa