02 October 2009

NUR KASIH

by Yasin
Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan

Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan

Nur kasih
Nur kasih

Nasib hidup dan pilihan
Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan
Dalam maya kesamaran

Nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Ooo kasih
Nur kasih
Oh nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana
Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Nur nur ya nur kasih
Nur ya nur kasih
Nur nur kasih
Nur kasih

notakakidantangan:
mula2 tu tak berapa suka lagu ni.tapi lama kelamaan makin suka. besh....!

20 kesan jari:

Diarihatiku1976 said...

lagu dan ceritanya gak aku suka ...

Eyna's said...

Akk pun suka lagu dan cite dia...

Ro Zhaf Zeck said...

aku lak xpernah tgk cite dia dan xpernah dengar lagu dia..
tp aku pernah terusha cite dia, camera, angle dan background dia mmg menarik.

mamai said...

wah peminat setia nur kasih nie

Cik Amy Sensei said...

salam...

nape nak nangis nur?
jangan sedih kerana kesedihan tidak mendatangkan apa pun buat kita..

terima kasih kerana sudi singgah dan komen di blog saya..

moga nur bahagia dalam tawa dan riang..

sI tEDI said...

:) i ske

cinta lea ixora said...

cite n lagu tu mmg best.. suke sgt.. tp skg asek missed je tgk nur kasih.. huhu ;(

bEEdLE d' bARd said...

kak, trime kasih letak lirik lagu ni..sbnrnya xtau pon sapa penyanyi nye..huhu..
xsabo btol nak tgok nur kasih malam nie.. =)

anaklaut said...

salam..

nur..lagu ni memang best..

nur masuk blog naz..dengar lagu yg diambil puisi al.

best..:)

NuR said...

.: diarihatiku1976 :.

salam kenal..
terima kasih singgah di sini.
cerita yg menarik kan?

NuR said...

.: eyna's :.

akak..
first time nur dgr lagu dia, mcm pelik je.
tapi lama2 besh, masyuk la..hehe!
wah..ni mesti akak tak kasi chance sape nak tukar channel ek?

NuR said...

.: ro zhaf zeck :.

salam kenal..
haa..jgn usha je
ada kesempatan tgk la
angle camera n background memang cantik
ada seni dan lain dari citer melayu yg biasa kita tgk..

NuR said...

.: mamai :.

hehe..itu adalah satu kemestiaan bro.. nama pun ada NUR kan..hikhik!

NuR said...

.: cik amy sensei :.

puisi cik amy tu besh..
tu yg rasa mcm tu..hehe

insyaAllah..moga cik amy pun gembira sentiasa tau..
=)

NuR said...

.: si tedi :.

hehe cik tedi
u're my friend..hikhik..
u suka..i pun suka..
=)

NuR said...

.: cinta lea ixora :.

takpe lea..
ada blog yg upload.
leh download and tgk
nur pun kekadang missed juga.
cover dgn tgk kat situ..

NuR said...

.: beedle d'bard :.

sesama dik..
oh ye ke?
takpe ni kira tau la dah kan?
hehe...leh nyanyi2 slalu..

NuR said...

.: anaklaut :.

salam..
aa..dah dgr semlm.
memang besh!
lirik dan melodi yg sepadan seirama.. hehe

chekgu BaniHassim said...

lagu ni mmg jadi kegilaan skg nih...

miSs siv said...

best ke kak nur kasih nih?
mcm tak best je~
=p

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa