12 September 2009

TERINGIN

rasa teringin...
rasa terdetik di hati ingin ke sana...

pertama kali rasa hati bagai didetik, rasa tergamam tatkala melihat photo aini and suaminya, akhi amin di facebook ketika mereka mengerjakan umrah. terpandang satu gamba aini berlatarbelakangkan kaabah. hati rasa sayu... terasa mahu ke sana.

tadi menonton citer Nur Kasih. nmpk lagi keadaan itu. biarpun tak tunjuk kaabah tapi tunjuk suasana kat sana.. rasa teringin lagi.

sebelum ini tak penah rasa mcm ni. biarpun nur penah menjejakkan kaki ke sana ketika berumur 12 tahun. kira2 selepas upsr, tapi pada ketika itu, nur ni hanya kanak2 ribena yg tak matang biarpun bonda kata nur dah kerjakan umrah wajib.

serius... sblm ni nur selalu tertanya-tanya bila nur dgr/atau baca org kata dia rindu sangat nak ke sana, rindu keadaan di sana.. bagaimana rasanya ek? tapi nur tak rasa mcm tu. baru kali ni tau mcm mana rasa tu.

perlu menabung, perlu menambah baik diri yg jahat serta jahil ini, perbaiki sikap serta upgrade amalan sblm ke sana.. mudah-mudahan dipermudahkan....


14 kesan jari:

miSs siv said...

tapi akak betuah sebab da penah ke sana..
=)

anaklaut said...

salam...nur,


inysallah..mudah2 an kita akan berjaya ke sana..berdoalah..
tq singgah memberi komen di anaklaut..:)

NuR said...

.: miss siv :.

alhamdulillah..
tapi rasa mcm tak sempurna sbb masa tu masih kanak2 ribena..hukhuk

NuR said...

.: anaklaut :.

insyaAllah..
sama2 kita berdoa..

imHepPie said...

samala akak...dlu tyme mimie gi sana pon tyme tgh gila..so x btol2 sgt la..

skang ni sgt2 trasa mau pegi lagi...

akak..nnti ada rezeki kta g sesama ek..insyaallah

sI tEDI said...

semoga kita du permudahkan..

Yanti Suhaini Binti Ibrahim said...

Uik.. cam ada nama 'i' aje tuh.. hehe.. InsyaAllah, semoga di permudahkan urusan.. selalunya bila org bersungguh2 nak pergi, InsyaAllah Allah akan beri jalan :) Yakin selalu pada Allah.. Aini ni pon rasa nak pergi lagi.. cam dah rindu sangat kadang2 tuh :) Tapi at the same time banyak pulak agenda lain haahaha...

Hmm.. Nur pernah baca catatan Aini di sana? Senang2 bacalah, ada dalam blog Aini labels travelog Umrah:)

ber_uwang said...

saya juga teringin ke sana sebagai tetamu allah... tapi tak tahu la sampai ke tidak..


hajjah Nur kalau pergi doa kan saya ye...

xiiinam said...

Sekali ke sana....
Rindu memang sentiasa menggamit....

mamai said...

semoga akan dimakbulkan hajat...andai ada rezeki pasti kita semua juga akan ke sana

{lumut} said...

aku juga teringin..
suatu hari pasti kita akan kesana..
minta umur dipanjangkan..
niat baik tu,,

=)salam kenal kembali.

insan pendidik said...

Salam,

Alhamdulillah kalau ada niat tu. Buatlah persediaannya. Insya'Allah niat yang baik itu akan dimakbulkan. Urusan kita pun akan menjadi mudah.

NuRuLhiDaYani Bt AhmaD said...

salam..insyaAllah kak nur..letakkan niat itu di dalam hati..insyaAllah..doa banyak2x..em if x dapt g dengan niat td kter akan d beri ganjaran pahala oleh Allah s.w.t..insyaAllah..salam alaik..

waNiedotCoM85 said...

akak doa bnyak2 kak...mudah-mudahan Allah makbulkan doa akak..
Kalo niat kite betul dan ikhlas ade rezki,insyaAllah kak, akak akan sampai ke sana...
Mmg x leh nk gambarkan melalui kate2 kak, kene experience dulu bru tau..
You'll be there soon, insyaAllah

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa