14 August 2009

KEMBALINYA HARI...

kembalinya hari yg boleh dikategorikan sbg padat la jugak.. hehe!

setelah 4 hari berbahagia dgn cuti, arini nur kembali bekerja. seperti biasa, hari jumaat. pagi2 ada kelas tuisyen. pastu petang pun ada. kalo tidak mlm pun ada tapi nur tolak utk ganti kelas sebab dah janji dgn anak menakan tersayang nak bawa dia ke kedai buku. bkn ke mph tapi popular.. isk..isk... rindu lagi kat mph sedih

slot petang ni nur gantikan cikgu lain utk bahasa melayu tahun 2 dan mathematics tahun 3. balik je dari kelas pagi tadi, terus godek2 internet utk cari bahan utk kelas bahasa melayu. alhamdulillah, nasib baik ada. leh mengajar kanak2 ribena tu.

tadi ajar kanak2 ribena tu tatabahasa. minta diaorg salin dlm buku latihan kemudian bagi masa utk diaorg buat dan bincang soalan tu. alhamdulillah masing2 boleh jwb. bagi soalan simpulan bahasa pun leh jawab. maybe diaorg dah belajar kat skolah... lepas tulis tu saje round tgk diaorg buat keje, then masa tu baru perasan. alamak! tulisan senget.. tak caya? jom tengok...



senget kan? pastu mcm buruk je.. ngaku je la tulisan buruk.. hukhuk!

adeh la.. cian kanak2 ribena tu baca tulisan cikgu diaorg yg senget ni.. selesai salin dan buat jawapan, nur bincang soalan dgn diaorg. so sape yg betul tanda right kat nombor soalan dgn pensel. ok, sampai kat bahagian simpulan bahasa tu, nur ada minta diaorg buat ayat. sebabnya nur nampak diaorg fhm makna simpulan bahasa tu. bkn ape, utk enriched kan diaorg punya penggunaan tatabahasa. huhu..pandai jela nur ni. suka hati je ngajar bahasa melayu.. hehe!

nur: kaki bangku.. sape leh buat ayat?

puteri: saya cikgu! ahmad seorang kaki bangku kerana dia tidak pandai bermain bola.

nur: ok... sekarang simpulan bahasa bagi cakar ayam. sape nak bagi idea kali ni?

semua diam... aik... tadi bkn main lagi..

nur: ok... sape jawab dia hensem.. dia cantik..

daim: oo..sape tak jawab tak hensem ke cikgu?

nur: tak hensem..

luqman: saya nak jawab.

nur: ok. semua tolong bagi perhatian kat luqman.

luqman: tulisan cikgu cakar ayam. tulisan cikgu senget.

erk.....!! semua kanak2 ribena gelak...
huhu... malunya nur masa tu...malu tapi betul gak dia kata tu..
tulisan cikgu diaorg ni senget...


24 kesan jari:

Cik Skaf said...

salam. hehe Nur.. budak2 ni jujur tau. kalau puji puji ikhlas, kalau keji, pun keji ikhlas... :) Selamat kembali bertugas cikgu..!

mamai said...

tulisan senget tak apa jangan cikgu senget hehehehe

Eyna's said...

Hehehe...betuah btul dak luqman tu....
Cover2 lah skit yang oii...

Ok ape tulisan cikgu NuR tu...kalau cikgu eyna ni yg nulih...haa....baru ko tak leh nak baca...hehehe

Saliza said...

Nur,
bdk2 ni lurus betul kan?
X pun, itu sekadar contoh penggunaan simpulan bahasa sajer..

Cikgu Adham said...

slm... mmg byk cerita kelakar semasa ngajar budak2

GRuNGe said...

Betul cakap bro mamai tu cikgu nur, biar tulisan senget, jangan cikgu yang senget.

<< s| tED| >> said...

ok je lah nur dr pandangan mata seorang yg bukan cikgu.. ekekekke
x senget pun ! :P

NuR said...

.: cik skaf :.

tu la pasal cik skaf.
kata hati yg lurus, tulus lagi mulus yg kuar dari mulut diaorg..
pedih rasa..
huhu

anaklaut said...

salam..,

"ayat..sape leh jawab dia cantik/hensem.." hehehe...best ayat tu.

imanshah said...

tulisan saya pun budak2 selalu komen cakap buruk..

Monkey D Luffy said...

padan muka cikgu

haha

MuMMy 2 Haqq said...

tulisan buruk IQ tinggi wooo!

NuR said...

.: mamai :.

bro..
huhu.. sib baik nur tak senget kan?
kalo tak, emm sure terteleng abis kepala kanak2 ribena tu.. hikhik!

bro dah sihat ke?

NuR said...

.: eyna :.

hehe..
akak, kekadang kan rasa ok dah tulisan tu, tapi bila tgk balik..emm hampeh jadinya.

huhu..
luqman tu memang cenggitu..
main ckp lepas je
tapi betul..hikhik!
sib baik dioarg tak gelar cikgu cakar ayam..kalo tak, tak mau ganti dah..

NuR said...

.: saliza :.

akak..
a'ah kan..
mungkin nak buat ayat tu kot..
then nmpk contoh tulisan yg senget terpampang di depan mata.
maka menggunakan peluang yg ada..
huhu..

NuR said...

.: cikgu adham :.

salam cikgu adham

hehe.. kanak2 kecik mcm darjah 1,2,3 ni mcm ni la.
mcm2 citer.
kalo layan, emm pakai tak ngajar la jwbnya..

NuR said...

.: grunge :.

incik grunge..
hukhuk!
kira ok la ek tulis senget?
hehe
nak tulis senget lagi la
hikhik!

=)

NuR said...

.: tedi :.

huhu tedi
senget tu..
cuba tedi amati dan analisa betul2...
huhu.. kesengetan yg terserlah
tak pun bagi dak utih tgk..
=)

NuR said...

.: anaklaut :.

salam cikgu..
hehe..
ayat pemujuk sebenarnya..
cikgu leh try kat skolah dgn kanak2 ribena..

=)

NuR said...

.: imanshah :.

huu.. cikgu, kita serupaaa
tapi asalkan diaorg fhm kita tulis tu kira ok la kan cikgu?

NuR said...

.: monkey d luffy :.

huhu..
monkey d luffy ni tak baik tau
ketawakan nur ye..
takpe..
nanti balas balik tau

;)

NuR said...

.: mummy 2 haqq :.

oh ye ke?
weeeeeee.........
nak buat tulisan buruk dan senget lagi la pasni..
hikhik!

mamai said...

alhamadulillah bro dah beransur sihat..heheheh tu gambar nampak cam cikgu nur dah senget ajer

ber_uwang said...

cik gu nak yak....

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa