15 July 2009

TAK NORMAL KE SAYA?

perbualan telefon dgn seorang rakan lama.
rakan sebangku di sekolah dolu2..
sebangku masa mkn kat kantin je..hikhik!
emm wujud ke ayat sebangku sekolah mcm ni?
marah lak cikgu bm dgn nur.. ampun sembah



kawan: ko sihat?
nur: sihat alhamdulillah. lama tak dgr citer?
kawan: soalan tu utk ko.. bkn aku! keje kuat sgt.. jadi workaholic lak..
nur: hehe..biasala..
kawan: ko ada dgr su nak kawin..
nur: ada. member kita bagitau. kenduri bila?
kawan: tak dpt maklumat lagi. aku confirm balik.
nur: kita gi sekali nak?
kawan: gi sekali??
nur: yela.. tak boleh ke? tak pela kalo tak boleh.
kawan: biar betul kawan. tapi betul ke apa yg aku dgr ni?
nur: ko dgr ape? ehh.. mlm2 ni ko jgn lak takutkan aku
kawan: lor.. aku ckp pasal ko la
nur: nape pasal aku? ada yg tak kena?
kawan: biar betul.. ko dah ada pengganti?
nur: pulakk... ko main serkap jarang je ek!
kawan: abis tu...?? aku tak fhm
nur: aku pun tak fhm
kawan: aku serius my fren
nur: yela..aku tak fhm ko ckp ape.. takkan aku nak gi kenduri kawan aku pun tak boleh
kawan: tapi aritu ckp fobia..

nur terdiam. memikirkan kembali... emm.. ye, baru nur teringat. eh nur lupa tadi? alhamdulillah. nur dah lupa sekejap tentang kesakitan tu.. walaupun sekejap tapi sgt bermakna.. yeayyyy!!!

Hi5 Emoticon

kawan: hoi.. aku ckp ni..
nur: aku ada ni.
kawan: serius..ko dah ada pengganti ke?
nur: tak.
kawan: tipu
nur: betul! taaaak aaada!
kawan: selama 7 bulan lebih ni tak jumpa yg berkenan ke?
nur: tak. coz aku keje, pastu aku keje.. buat hal sendiri. then aku berblog... tu je
kawan: weh.. ko kena ada masa sosial juga. takkan mcm ni selalu
nur: sosial la tu. aku gi sekolah ada org... aku gi tuisyen pun ada org.. kat blog pun ada org. tiap hari aku bercakap dgn org. tak sosial lagi ke namanya?
kawan: weh.. serius laaa
nur: yer la.. aku takde sesape.. ada faham?
kawan: abih.. mcm mana ilang fobia?
nur: atas dasar kawan. dah takdir benda tu jadi. ko juga ckp dulu kena terima hakikat. lagipun dah terlihat hikmahnya. takkan pasal tu nak avoid everything kot.
kawan: bagus.. aku tetap tak puas hati..
nur: adeh la.. ko tak puas hati kat mana?
kawan: ko normal tak ni?
nur: pulakk..
kawan: yela.. tak jumpa sesapa? tak sangkut kat sapa kat skolah, kat area sana..?
nur: haha.. lawak la.. ok betul ni. aku masih dlm proses terapi
kawan: jgn terapi lama sgt.
nur: biarla..
kawan: hish.. tak fhm aku. sudah2 la.. dah maafkan dia?
nur: emmm....
kawan: tak maafkan lagi la tu... hello kawan.. tak baik dendam
nur: aku tak dendam.. seriously, belum masanya lagi. biar aku dpt maafkan secara ikhlas. not now. tapi aku dpt lupa skit2 dah.. haha!
kawan: dia ada call,msg?
nur: ada..
kawan: ko jawab?
nur: tak. aku buat "pandai" je..
kawan: bagusla.. syukur. tapi aku masih kategorikan ko sbg tak normal sbb tak cari pengganti.
nur: pulakkkk!

tak normal ke saya???
Hi5 Emoticon


notakakidantangan:
  • takkan selamanya nak bermuram durja, berdukalara. kelangsungan hidup perlu diteruskan. walaupun masih sendiri namun nur ada insan istimewa di sisi. mak, abg2 dan kakak2 adalah insan yg paling istimewa dlm hidup nur. dgn doa dan sokongan mereka, alhamdulillah nur sudah melepasi waktu kritikal itu. tak lupa buat kawan2 yg sentiasa memberikan semangat. terima kasih nur ucapkan.
    Hi5 Emoticon

  • hati yg terluka mcm besi bengkok. walau diketuk sukar kembali ke bentuk asalnya. ye ke?
    Hi5 Emoticon
  • hidup umpama aiskrim. nikmatilah ia sebelum cair... sy nak menikmati hidup ini seadanya.. kerna byk lagi yg indah...

13 kesan jari:

aya harith said...

kak nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrr




















busuk!


hehe~

NuR said...

.: aya harith :.

hukhuk...ayaaaaa













tak bek tauuuuuu
;)

mamai said...

bagus jadi normal....masih ada ruang dan waktu untuk itu.

anyway sekali terluka tak bermakan kita harus terus berduka

Anonymous said...

:)

Eyna's said...

Apa???
Nur tak normal..biar btul....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Takdelah...sure normal nya...
sbb tu pernah lalui semua tu...
cuma mungkin perlu ambil masa untuk mencuba jalinkan sesuatu ikatan yang baru...

Dkama said...

gembira sebak terharu terkesima berduka lara riang suma tuh kan normal?? Tanpa suma tuh hilang lah warna warni dalam hidup kita... hehehe PEACE...

ummumishkah said...

kena sentiasa berdoa.. moga ditemukan jodoh yang terbaik! :)

nasevh said...

ironik nye kn ble dgr kwn2 yg same2 blaja ngn kte tetibe je nk kawen..
hahaha..
berhenti jap rase jantung neh

kpd tuan punye blog..
smoge luka di hati anda sembuh k.

sye jalan2 je~

NuR said...

.: mamai :.

nur rasa nur normal bro..
sbb sy kembali senyum skrg....
hehe!

kata bro mamai tu ada benarnya..
thanks..

=)




.: anonymous :.

=D

NuR said...

.: eyna :.

yeayyy..cayang akak eyna!
sy memang normal.. kan kak??

kwn sy kot tak normal.. agagagaga!
ish...tak bek tul nur ni... :D
ya.. masa menjadi faktornya..
sy sentiasa berdoa ke arah itu..



.: dkama :.

first of all welcome to my blog dkama...

ya..sy setujuuuuu
itu warna kehidupan.
takkan nak happy je kan?
tu sah la tak normal..
hikhik!

PEACE juga...
=)

NuR said...

.: ummumishkah :.

:)
terima kasih kak atas nasihat..

nur sering berdoa ke arah itu.
moga Allah perkenankan doa nur..



.: nasevh :.

salam nasevh
terima kasih singgah di sini..

hehe..
biasalah tu.
tapi kita kena terima qada' n qadar
mungkin belum sampai masa utk kita lagi
kan?

terima kasih..
nur hargai nasihat anda
nanti singgahla lagi ye?

=)

anaklaut said...

salam..cikgu Nur,

terima kasih banyak sudi singgah anaklaut..:) kembali dengan suasana yang baru nur..:)

tkasih sekali lagi pada cikgu Nur

GRuNGe said...

Erk, normal lagi tu. Biasalah, it takes time kan.

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa