31 July 2009

ALAMAK !

alhamdulillah program qiamullail berjalan dgn lancar walaupun letih dan tak cukup tido.. ngantukdihadiri oleh guru2 dan pelajar tahun 5 & 6. ramai.. masa ni la dpt tgk budak2 tahun 5 yg nur tak penah tgk sblm ni. sbb nur jarang dpt ganti kelas tahun 5, so tu yg mcm jakun skit tgk budak2 ni. ada yg besar dari nur dan ada yg kecik; tak ubah mcm budak darjah 3.

bila dah ramai ni mula la kan.. jadi bising. tambah di masjid. amboi.. bersembang sakan. cikgu2 pompuan tak larat dah nak buat bunyi SHHHH....! dlm dok tgk ustaz yg dijemput tu bagi ceramah, nur sempat tgk cikgu disiplin bersembang dgn geng dia.. ooo... patutla bebudak lain amik kesempatan. tok guru bersembang rupanya..

then lepas supper, kanak2 ribena diarahkan utk tido.. haa.. masa ni la kami yg cikgu2 pompuan ni pening. ada yg kisah akan tmpt tido, tak mau berhimpit la.. kawan busuk la.. nanti kawan tendang la dan mcm2 lagi la. geram dibuatnya. bila nur kata "ini pengalaman" diaorg menjawab balik. seolah ada unsur tidak sopan di situ.. huhu.. kebanyakan yg bagi comment ni kanak2 ribena tahun 5. maklumlah ni first time tido ramai2 kat sekolah. ada juga yg excited lebih sampai tak mau berenggang dgn kawan. mcm2 tul kerenah kanak2 ribena ni.

nak bagi diaorg tido pun satu cabaran. ckp elok2 tak mau dgr.. bila jerit je haa.. sumer diam. pastu kata cikgu garang. aish.. budak2 ni. kebanyakan pelajar tahun 6 dah ada pengalaman tido kat sekolah dan dah tau perangai cikgu2 diaorg mcm mana.. the problem is with the standard 5 students... buat bising sampai kanak2 ribena lain tak leh tido. bawa handphone la, buka lagu, bersembang dan ada yg bergaduh.. pompuan pun bergaduh. 3 kali juga la nur bangun utk marah. then apa lagi terbabas nak bangun kul 3 utk qiamullail.. alamak! dah pukul 3:40. sib baik kanak2 ribena ni ketuk pintu sbb dgr cikgu lelaki dok kejutkan kanak2 ribena lelaki. kalo tak, qiamullail dgn tilam dan bantal jawabnya..

selepas je program qiamullail pagi tadi, nur cepat2 bergerak nak ke tempat tuisyen.. bayangkan dgn tak cukup tido sumer ada hati nak ngajar lagi kan.. huhu.. tah ape2 nur ni. ok, nak dijadikan citer, sampai je tuition centre tu nur tgk takde org. aik.. takkan pukul 8:20 takde org. selalunya dah ramai. emm nak call tanye tuan punya tuition centre ni tapi handphone nur pulak rosak.. tiba2 je rosak.. huhu.. apakan daya, nur pun tunggu la dlm 15 minit.. pastu baru tersedar.. alamak! hari ni 31hb Julai.. arini takde tuisyen.. sbb last week dah bagitau... huhu.. nur yg lupa..! alaaa.....

7 kesan jari:

<< s| tED| >> said...

cikgu nur ni.. pelupa lah! ha ha ha.. ingat lagi masa zaman sekolah dulu bila ada sembahyang hjat dan qiamulail.. nasib baik duduk asrama. jadi tiada masalah tdo. pelajar yg duduk luar kena tdo dalam kelas.. ekekekeke...

mamai said...

lupa itukan nikmat cikgu pasal lupa maka terlepas segala hukuman, kerana terlupa juga kita dihukum

anaklaut said...

salam...nur,

lama menyepi..rindu anaklaut mahu membaca entri cikgu nur.



p/s: keje sekolah akan anaklaut siapkan nanti el.:)

bEEdLE d' bARd said...

susah juga yer jd cikgu nie..huhu..

mcm mne akak boleh lupe nie..kan dh penat kene g tmpt tusyen..kalo x dh boleh tido puas2 kan..

GRuNGe said...

Wah, penuh aktiviti Cikgu Nur kan. Btw, kanak-kanak ribena darjah 5 dan 6 ni dah tak comel. Tak macam bebudak 1-3. Hehehehe. Ni pendapat saya jer ar.

Sufi Idany said...

Slm Nur...apa khbr.
NUr ni email akak : sufi_idany@yahoo.com

Saliza said...

Nur,
Pengalaman akak thn lps, puas nak jaga boys, mcm2 cara dorg guna nak gi intai girls..Terendap2 di blkg tandas, bila kena tangkap, mcm2 alasan diberi konon terlupa yg tandas tu utk girls, smpai pkl 2, 3 pg gak berjaga2 kot2 ada yg terlepas..

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa