23 February 2009

TAU PUN...

arini nur agak berdebar. yelah, ni la first day kanak2 ribena kelas 4D buat ujian. cet, kanak2 ribena yg nak buat ujian, nur pulak yg nervous tak tentu pasal. tah ape2 je kan? haha!disebabkan ni ujian bulanan, jadi perlaksanaannya hanya dijalankan pada waktu P&P. so kelas yg mana ada double period leh la buat monthly test ni.

dalam masa buat ujian... ada sorang kanak2 ribena angkat tangan.

ajwad: *sambil berbisik* teacher.. partition ni ape?

nur: *aiyaa..* cerakinkan nombor ajwad.

pastu ada lagi sorang angkat tangan...

nasri: tak fhmla partition ni..

nur dah mula cekak pinggang..
kebanyakan yg tanye ni sumer kanak2 ribena yg selalu tumpuannya entah ke mana.

nur: tu la.. bila teacher mengajar kat depan tak nak dgr. ni tak dpt jwb. lain kali nak main2 lagi dlm kelas???

ajwad: sumpah..! *angkat tangan dua2 belah. gaya mcm org surrender* tak mau dah teacher. susah tak igt perkataan ni.

tau pun!


nak dijadikan citer, ada sorang kanak2 ribena ni. namanya zaimi. dia dtg cari nur masa nur tgh mengajar di kelas 3E. buat pertama kalinya, dia sanggup cari nur. selama ni, kalo tak faham mcm mana pun dia takkan cari. takut dgn mak punya pasal dia datang juga cari teacher dia ni..

tau pun!

zaimi: teacher.. nak abiskan test tadi.

nur: tak boleh. tadi kan dah bagi masa, nape tak leh siap?

zaimi: *mula mengalirkan airmata... pastu teresak-esak..* teacher,sy takut mak marah..

cian pulak nur tgk... kebetulan lepas kelas 3E, nur free dan budak2 ni rehat..

nur: tunggu kat kelas. nanti teacher datang.


ish.. kanak2 ribena ni. kalo tak pasal mak marah, takdenya nak datang cari kita.

2 kesan jari:

myopicponderings said...

Hahaha, omak jugak yang diorang takut, kan kak d.
Kita dulu takut bapak...
Hai dilemma anak polis, hahahaha

NuR said...

betul 3x. dah terlekat dgn kita segala peraturan tu.. susah juga kalo dah di setting dgn peraturan sumer ni.. dilema kita anak P.....

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa