16 December 2010

Pisau Lipat




Suatu hari di tengah hutan.. ketika para pelajar sebuah universiti sedang melakukan penyelidikan terhadap tumbuhan hutan... Seorang pelajar senior yang juga merupakan pemimpin kepada rombongan itu terjumpa dengan sebuah pisau lipat di atas tanah. Menurut peraturan yang telah ditetapkan semasa membuat penyelidikan di dalam hutan, sesiapa yang meninggalkan barang penyelidikan di dalam perjalanan akan dihukum.

Lalu pelajar senior itu mengambil pisau lipat dan mengumpulkan semua pelajar untuk tujuan menghukum mana-mana pelajar yang telah lalai dan meninggalkan pisau lipatnya.

"Siapa yang kehilangan pisau lipat di tengah perjalanan tadi?!!" tanya pelajar senior itu..
Tak ada seorang pun yang berani mengaku.. Kemudian pelajar senior itu menambah..

"Ayuh cepat!! mengaku aje la.. lagi pun sebenarnya aku dah tau siapa pemilik pisau lipat ni sebab namanya terukir kat sini.. Tapi aku nak kejujuran korang semua untuk mengaku!!!"
Masih tidak ada jawapan dari para pelajar lain..

"Kalau tak ada yang jujur nak mengaku salah, aku akan panggil nama pemilik!!!"

Pelajar-pelajar masih lagi diam. Akhirnya pelajar senior itu tidak dapat bersabar lagi.. lalu diambilnya pisau lipat tadi kemudian dengan lantang dia menyebut nama pemilik pisau itu...

"STAINLESS STEEL!!cepat keluar...!!!"



nota pendek si merah jambu:
bacaan lanjut kisah-kisah lucu di sini

6 kesan jari:

Ieda Al-Habsyi said...

hahahahah! senior bongok :)

Faarihin said...

hahaha.. lawak aje..

si para para said...

hehe macam mana dia dpat masuk U..ni yg kompius ni..

NuR si CiKGu RiBeNa said...

ieda al-habsyi:

haha...
kononnya bangga la dpt cari suspek dikehendaki..

NuR si CiKGu RiBeNa said...

faarihin:

hihi..
senior tak penah masuk dapur kot.
tu yg tak tau stainless steel tu ape

NuR si CiKGu RiBeNa said...

si para para:
masa apply tu ok lagi kot.
maybe lps assignment bertimbun ada masalah di sekitar kepala...

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa