04 May 2010

Al-Fatihah

pulang sekolah. buka FB. nak baca FB member sekerja. tapi lain pula yg ku baca

bila jard post status kat FB aku terkejut.. bro sham takde? accident?

rasa sedih tetiba. terus aku sms bro mamai. tanye kepastian. tanye bro beruwang. tapi dia tak tahu. terus surf blog aloy. ada tulis. blog razman pun kata benda yg sama. dlm kul 6 mcmtu, bro mamai call confirmkan berita tu..

tak pernah jumpa dia secara peribadi. pernah sembang beberapa kali di YM. dia adalah blogger yg rajin singgah di blog ini. kalo takde komen tu maknanya dia tak online or update blog la tu. dia selalu kata "cikgu, lame x singgah sini,...sori.."

dia seorang yg baik. itu yg aku baca melalui entry dia. org baik selalu pergi dulu kan? itu janji Allah.. seperti entry ku semalam "Dengan iradah dan kudrat inilah Tuhan menetapkan takdir manusia."


al fatihah buat allahyarham Beostanual Hisham Sheikh Othman atau lebih dikenali dgn panggilan bro Sham. semoga dikau tenang di sana... aminn..


11 kesan jari:

blueCITY® said...

salam nur,

akak sms bro beruwang gak tanya sebab setelah baca kat blog dak tedi,
yup bro kata arwah kemalangan...

innalillah...

alfatihah

Jard The Great said...

sama2 terkejut.. http://kawie2020.blogspot.com

rumet die ceritakan hal arwah hisham

al-fatihah

embun d tengah malam said...

al fatihah.

syahirul said...

moga Allah permudahkan urusannya di alam barzakh... moga ditempatkan bersama org beriman.. amin... Al-Fatihah..

innalillahi wainna ilai hirojiuun...

Kapten said...

Al Fatihah untuk dia tice

ber_u_wang said...

satu kehilangan pada kita semua

mamai said...

ya dia sangat baik walau nampak ganas

GhOsToNe said...

alfatihah

rezeki said...

salam

alfatihah

semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org yg beramal soleh

AL FATIHAH

seimura said...

ohh bro sham memang seorang yang baik hati. sedih atas pemergiannya,, :((

pisau belati said...

turut merasai hal y sama spt kamu.
terkejut bila seorg rakan blogger sms memaklumkn berite ini.
pernah beberapa kali YM dengan beliau.dan aku juga yakin dia seorang yang baik dn selalu berikan nasihat y baik utk aku.

AL-FATIHAH untk bro hisham
moga rohnya di cucuri rahmat dn ditempatkan di kalangan orang2 y beriman...amin...

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa