03 April 2010

Adeh La! Tak Boleh Nakal Lagi....

main bola baling memang menyeronokkan. umpama dapat melepaskan bebanan di kepala biarpun bola gedebuk terkena muka ku. adeh.. sengal sungguh rasanya. seronok punya pasal, ku tahan jua...

skema tul ayat!

haha!

dgn kuota (erk..betul ke eja ni??) yg ada, guru hanya amik 2 sahaja. setelah berfikir sepuluh kali aku melepaskan pbsm. cukup 2 utk ku. tak dpt fikir bagaimana utk membahagikan diri sekiranya berlaku serentak. terasa amat sayang utk melepaskan tapi setelah bersembang secara lembut (slow talk) dgn ketua.. aku berjanji akan ada masa latihan kawad nanti.

masa buat pengumuman tarik beg... (konon) haha!

nur: assalamualaikum

kanak2 ribena: waalaikumussalam

nur: ok pelajar. cikgu ada pengumuman skit. mulai arini cikgu tak jadi cikgu pbsm lagi..kamu boleh rujuk dgn cikgu2 yg ada di depan ni. jadi tak perlu tanya cikgu lagi ye?

kanak2 ribena 1: laa.. cikgu. tak best la. takda dah cikgu suara kuat.

nur: hoh... ni cikgu lain ada. (suara juga yg diingatnya. adeh la!)

kanak2 ribena 1: tak sama.

nur: takpe la. nanti takde dah cikgu nak marah2 kamu.. kata nak halau kamu balik kalo tak pakai tudung putih, kasut bertutup, baju putih...

kanak2 ribena 2: cikgu stay la dgn kami.

nur: tak boleh la mcm tu. ok..? kalo mcm tu cikgu balik dulu ye..

kanak2 ribena: cikguuuu.. nak salammm


berebut pulak!


nur: eh..apsal ni? bukan cikgu nak pindah dari sekolah ni..

kanak2 ribena: salam tu mesti..

dgr kanak2 ribena kat belakang pun bising terutama pelajar tahun 6..

nur: ok.. peace no war..

kanak2 ribena 3: cikgu ada style laa...

nur: hahaha.. selama ni takde style ka?

kanak2 ribena 4: cikgu nak salam la..

nur: eh..cikgu baru je add kamu kat facebook.. check nanti ye.. sarah yg suggest..

kanak2 ribena 4: yeayy..

perihal facebook cikgu ribena ni telah diketahui pelajar tahun 6.. haiya... heboh sudah!


cikgu ribena... don't be naughty naughty after this okkk


6 kesan jari:

blueCITY® said...

salam,

heeeeeeee
akak wakil daerah bola baling dulu
egegeg.
kanak2 ribena pun dah tahu fb cikgu, hahahhah..
advanced sungguh budak2 la ni kan
terhibur...

NuR said...

bluecity

~ yeke?
~ wah beshnya.
~ haha.. bebudak skrg.
~ akak ada fb ka?
~ cikgu ribena nak add.. hehe

mamai said...

takut nanti babap kanak-kanak ribena yang add cikgu hehehehe

white rose said...

salam nur...

dyla pun wakil bola baling daerah...menang g negri, tapi kena reject dri kumpulan, xtau pasal pe...

huuuuuwwwaaaa...

ber_u_wang said...

erk cik gu nakal ke?

chekgu BaniHassim said...

cikgu yg best akan sentiasa dikenang dan diingati...
berbanggalah...

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa