02 March 2010

TeKNoLoGi MeReSaPi MiNDa, TeRuS LuPa DiRi

sesi pembelajaran bermula setelah cuti beberapa hari...


nur: ok... submit your homework now.

najmi: teacher.. saya ada masalah.

nur: keje tak siap la tu.. kan?

najmi: teacher cantik berbaju ungu.. emm...saya bukan ape teacher. saya buka buku nak buat tapi tiba2 rasa malas. terus tutup. tak buka dah sampai la tadi sebelum teacher mai kelas...


aduhai... bodek tak kena tempat. alangkah ikhlasnya pengakuanmu kanak2 ribena dan agak kurang tatasusila tatkala berinteraksi dengan guru kamu..


nur: perangai tahun lepas masih ada ni. tak berubah. bila nak jadi 'rajin' ?

najmi: maaf teacher. tapi saya dah cakap jujur dgn teacher ni.


dalam hati kata... " jujur yg mengguris jiwa si pendidik."


kelas yg sama.. berlainan cerita tapi masih dlm satu seksyen kes yg sama.. keje tak siap!


nur: haa..terkial-kial cari buku. tak bawa la tu kan?

min: emm.. rasa pagi nak mai sekolah dah buh. tapi hilang la teacher.

nur: amboi.. alasan la tu.

min: saya lupa buat teacher. cuti ni saya dok buka facebook ja..


pulak...


nur: main games la tu..

min: tak.. main farmville. teacher ada facebook kan? add la saya teacher. Cikgu A dah jadi friends saya...

nur: teacher takkan add pelajar yg 'rajin sangat' tak buat keje sekolah...!!



ooh..! mati..! habis la kalo diaorg tau, teacher diaorg pun main farmville juga. kena sembunyi nii.. lariiiii.....!





5 kesan jari:

Billet-DOux said...

eheheh.. patutlah lambat nak semak kertas pelajar. aching!

nursarah said...

haha, saya tak main farmville..

TUKANG KATA said...

HAHAHA..cikgu takpe lorr main farmville,keja siap punye..
hehe

salam ziarah dari Tukang Kata..
:)

white rose said...

nur....

terkena kt hidung sendiri...
hahaha...

mamai said...

facebook pun jaang dah update nie

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa