13 November 2009

KES SALAH FAHAM

semlm..
semua kelas dari darjah 1 sampai darjah 6 ada buat jamuan kelas. bkn main suka kanak2 ribena tu. kehadiran pun agak penuh dari biasa.. yelah, dah tak belajar, jadi sesetengahnya tak dtg. sempat la juga nur gi sebahagian kelas yg nur mengajar. tak sempat nak round sumer memandangkan nur tolong kawan nur handle kelas dia.

nur pun jadi kanak2 ribena jugak semlm. main pukul2 belon.. hehe.. sekali sekala bermesra dgn diaorg ni.. masa gi buat tour ke kelas2 tu.. nur singgah di kelas 3 B. bkn main seronok budak2 tu. masa nur pegi tu, diaorg dah mkn. then tunggu utk bagi hadiah. sempat juga ustaz yg jadi guru kelas diaorg tu kata gi minta ampun dgn teacher nur.. kalo tak, hadiah takkan dpt. apa lagi, berduyun datang berebut nak minta maaf. ada yg peluk dari belakang. ada yg pegang tangan tak mau lepas. ada yg nangis...

nur: azra, nape nangis?

azra: * diam *

lukman: teacher, saya nak minta maaf. saya tau saya banyak buat salah kat teacher. tak bawa buku. salin latihan lambat. pastu bergaduh masa teacher ngajar * dengan muka seposen* teacher.. maafkan saya tau.

nur: kalo teacher tak maafkan?

lukman: saya tak mau makan.

akmal: teacher jangan percaya ckp lukman ni. org bulat macam dia mana boleh tak makan. nanti tak larat jalan.

lukman: aku kuat la...

akmal: kuat makan.. hahaha!

nur: ish akmal. tak baik cakap macam tu.

lukman: teacher maafkan saya tak?

nur: ye.. teacher maafkan.

munirah: teacher ajar kami tak tahun depan?

nur: tak tau lagi.

aimi: jadi betul la teacher nak pindah?

munirah: tak best la teacher

muhaimin: awat nak pindah teacher? sapa pulak nak ajar saya kat tempat tuisyen? kat sekolah?

nur: sapa kata teacher nak pindah ni?

munirah: tadi teacher kata tak tau lagi.

najwa: teacher jangan la.

nur: ish.. teacher tak tau lagi ngajar kamu ke tak. itu aje. soal pindah tu takde lagi dalam fikiran teacher. salah faham ni.

azri: takde lagi dalam kotak fikiran.

nur: hoh... belajar mana ni?

azri: saya tengok kakak saya tulis macam tu. nape panggil kotak teacher? kepala kita kan bulat..

addar: kan teacher ajar lagu tu.. square triangle rectangle circle.. *sambil nyanyi sambil buat bentuk*

nur: emm.payah nak terang. tapi nanti kamu besar kamu faham nape kita panggil kotak.

azri: ooo.. sekarang kita panggil bulat fikiran ke teacher?

nur: ikut suka kamu la..

adegan minta maaf terus berlangsung.. pastu yg bawa kamera sibuk amik gamba. terasa artis pula semalam. hehe!


kemudian terus ke kelas 4 emas.
kanak2 ribena perempuan sibuk cedokkan bihun. kanak2 ribena lelaki pula ada yg gi amik air.. amik kerepok.. ada yg sibuk amik gamba nur.. memang la rasa meriah dgn budak2 ni. even kelas diaorg skit je bilangannya. sib baik juga masa tu guru kelas diaorg gi buat tour kelas dan cikgu2 lain takde.. so nur boleh bermaharajalela bersuka-sukaan dgn kanak2 ribena ni.

amjad: teacher betul ke kami dengar teacher dah nak kawin..?

nur: *hampir tersedak* sapa cakap ni?

farhan: tah.. saya tak tau pun

murni: teacher jgn lupa jemput kami.

nur: ish.. merepek la. takde dalam buat masa terdekat ni. sapa yg pandai2 buat cerita...?? kamu salah dengar ni. cikgu lain kot..

siti: bila teacher nak kawin?

nur: haa.. tu la. teacher nak keje kuat2. kumpul duit byk2.. pastu masa kawin leh jemput kamu semua.

dgr org jerit "yeayyy!"

huh..sape pula pandai2 buat cerita palsu.. cian kanak2 ribena nur ni.


19 kesan jari:

maiyah said...

mesti teacher tersengih kucing tu :D

kawie2020 said...

hehehehe... mesti dok taip n3 ni dok tersenyum jer...

NuR said...

[.: maiyah :.]

haha..
tersengih dgn tingkah laku diaorg..
tak leh lupa masa diaorg pegang tgn takmau lepas..
ada yg peluk dr blkg..

NuR said...

[.: kawie2020 :.]

hehe..
rasa untung sbb diaorg sayang nur..

mamai said...

jgn lupa jemput bro tau yahuuuu...

sI tEDI said...

hari ini pun ada seorang blogger salah faham dgn aku :(

NuR said...

[.: mamai :.]

bro..
nak jemput mcm mana
calon pun takde

tu yg tanye bro ttg calon kat agensi
kot la ada.

NuR said...

[.: si tedi :.]

hoo..
nape leh jadi mcm tu?

sabar2..
kes salah fhm berlaku di mana saja
juga pada sesiapa

ber_uwang said...

jangan lupa jemput saya..juga...

al said...

salam...

semua insan sayang nur..

beruntungnya..

paTonG kerTaS said...

eh betul ke teacher nak kawen?
lalalalalaaa

aya harith said...

kak nur, aya dtg singgah..
hu3

.NurAzilaYahaya. said...

salam...lama tk kesini..
sume anak murid tk sabar nk tgk teacher dorang kawen

NuR said...

[.: ber_uwang :.]


jemput2 pisang ek?
nanti nur buat and pos pada bro ye..

NuR said...

[.: al :.]

salam

ada juga insan yg sayangkan kamu al
kamu juga beruntung..

bezanya di sini
kanak2 ribena sayang nur

NuR said...

[.: patong kertas :.]

teacher lain..
bukan teacher nur

suka hati kamu ye siv
dpt jumpa no plat keta wtf tu..
haha

NuR said...

[.: aya harith :.]

aya..
nape lama tak singgah
tertunggu tunggu entry baru aya..

aya sihat?

NuR said...

[.: .NurAzilaYahaya. :.]

salam..
nanti singgah lagi ye?

ada cikgu lain kawin
tu yg diaorg igt sumer cikgu yg bujang pun nak kawin juga

insan pendidik said...

salam NuR,

Menarik bile bace entri kali ni. Terasa nak ngajar skola rendah pulak. Bebudak ribena tu cukup jujur dan petah berbicara...

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa