08 November 2009

CORAT CORET

jika bukan rezeki
apa lagi yang hendak dinanti
persiapkan diri sepenuh hati
menempuh hari yang silih berganti

tercoret pada 8 november 2009
pada jam 8:18 pm



3 hari nur tak update blog. update je ada puisi. hehe... sekadar suka2 bermain dgn kata2.. sekarang musim sibuk bagi nur. tapi takla sesibuk mana memandangkan kelas tuisyen cuti selama sebulan. jadi weekend pada bulan ni, nur masih ada masa utk diri sendiri. yeayyy!

tapi ... ada tapi juga tu.. huhu.. mcm semalam, nur ada di majlis kat sekolah. bertungkus lumus nur dgn team buat keje. haa.. selaku geng anak dara yg berani.. cewah.! dengan beraninya nur berdiri sebaris dgn encik guru besar dan vip di atas pentas utk passing hadiah. kenapa kena kata berani? sebab sumer pakat menolak. last2 nur takde alasan nak bagi. so, kena la juga buat kan? lagipun dok depan tu je. yg penting kena senyum. sebab sumer kamera tertumpu kat depan. mcm kata kakak, semua gambar kanak2 ribena tu mesti ada muka nur. hehehe.. buat publisiti murahan la nur semalam.. hikhik! selesai satu, tinggal lagi satu majlis yang bakal tiba. nur pula di bahagian cenderamata juga hadiah utk kedua-dua majlis. jadi byk juga lagi keje yang perlu diselesaikan sebelum menjelang majlis bersejarah tu nanti.

oh, kanak2 ribena sekarang sudah boleh menarik nafas lega. peperiksaan dah tamat!! nur pula yang bergelumang dengan kertas soalan mereka. berbagai jawapan. sampai pening kepala nur. geram pun ada juga. benda senang tapi tak dpt buat. soalan nak lukis 1 bentuk rectangle (segiempat tepat), dibantainya lukis 2 segiempat tepat.. hoh..bijak sungguh anak murid saya tu.. kan? apapun nur akan menanda dengan tenang dan berhati-hati. yolah tu.. haha!

kalau dihitung, cuti sekolah tak lama lagi je.. emm.. asalnya nak gi camping. tapi dibatalkan pula. tak tau sebab ape. tapi mungkin ada hikmahnya. cuaca pun tak menentu skrg nih. plan setakat ni menghadiri jemputan perkahwinan kawan2. byk tul kad yg nur terima. mcm2 kaler mcm2 corak. takpe.. leh buat koleksi. mana tau dah sampai seru nanti, leh design yg cantik dan cute.. haha! merepek dah nur ni.. mcm kawan nur kata, nur ni merepek, sbb suka mkn kerepek. haha... lawak tul!

kawan nur: oit.. hang tak mau kawin ka? byk dah kad dapat ni..

nur: beb! aku bkn tak mau kawin. tapi belum sampai seru laa..

kawan nur: seru? citer hantu tu..

nur: uih.. mulut jaga2. sib baik ni siang. kalo malam, mau aku cepuk pala tu..

kawan nur: haha! serius aku tanya..

nur: beb... hang tanya aku..hang tu bila lagi? aku ni kira muda juga lagi dari hang.. apa kes?

kawan nur: belum sampai seru..

nur: citer hantu tu ke?

kawan nur: pekena aku plak.. serius aku tanya.. pasai apa?

nur: aiya... mcm ni kisahnya. aku belum berjumpa dgn pemegang kunci hati aku yg berwarna pink. so if org tu ada maknanya dia boleh buka hati aku ni.. bukan sembarangan punya kunci. tau. bkn juga kunci biasa warna silver tu. haa.. ni aku ulang belum jumpa pemegang kunci hati warna pink!

kawan nur: cet.. merepek. ni la padah makan kerepek.

nur: aku ckp betul la....dlm merepek ni ada juga isi pentingnya.. paham??

kawan nur: aku tak paham.

nur: *geleng pala..*

ada isi penting juga kan?


10 kesan jari:

kawie2020 said...

hehehehe.. bile dah abih exam.. cikgu cikgi plak pening dok marking paper...

itulah antara rutin pekerjaan mulia ini...

mamai said...

semoga di pertemukan jodoh...bro tak ada calon yang peggang kunci tu la mana nak cari

ber_uwang said...

NAK CARIK LA KUNCI WARNA PINK TU....

imanshah said...

Haha entry ni paling best pasal..BILA MAU KAWEN? hahahaha

maiyah said...

bleh tempah kat kedai kunci :D

al said...

salam...

wahai pemegang kunci, di manakah diku..?


kata2 penuh makna..:)

Hisham said...

sy ade kunci kaler pink,hijau ,merah...kaler klabu pn ade/..

NuR said...

.: kawie2020 :.

nur mengejar dateline ni.
dah la subjek nur antara 2 hari sblm tamat peperiksaan
pastu ada 5 hari je utk tanda.
mau berpinar mata tgk nombor
huhu..dugaan

NuR said...

.: mamai :.

amin..doa nur selalu ye bro..
hehe..
kat agensi takde ke org yg daftar?
kalo ada cuba bro tanye...
selidik betul2..
hehe

NuR said...

.: ber_uwang :.

silakan bro..
kalo jumpa bagitau nur ye..
=)

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa