12 October 2009

LAMBAKAN KERJA

kesibukan yg melanda. lambakan keje yg menimbun. buku tersusun atas meja. bertakat-takat. siap satu longgokkan, datang lagi longgokkan baru. mathematics mcm ni la. bkn hafalan. tapi perlu byk latihan. jawapan yg diberikan mereka adakalanya buat saya pening kepala. perlukan minyak cap kapak menjadi peneman. mlm ni, kena alter soalan exam final kanak2 ribena.


oh.. ramai bertanyakan khabar kanak2 ribena nur. mereka sihat walafiat. terlebih aktif selepas raya. lagaknya mcm peperiksaan akhir tidak begitu penting. adakalanya peringatan demi peringatan yg diberi bagaikan mencurah air di daun keladi. sabar je la saya yg bergelar cikgu ribena ni...


15 kesan jari:

Nakamura Kazuki said...

teringat masa kekanak dulu2..ambe sekolah dekat sk ladang lunas..sek..kampung yang tak de orang kenal..pun..seorang cikgu math yang sangat ambe sayang dan hormati sampai sekrang walaupun dah pencen..teacher Wu Chun Wah..

buat teacher Wu..thank you so much kerana didikan teacher terhadap saya dan adik2..kami sentiasa score A untuk subject math dalam UPSR, PMR dan SPM...we love u teacher so much....

nur pun mesti menjadi cikgu math kesayangan kan...

mamai said...

sibuk yer cikgu nur nak buat camner kanak ribena tu kalau tak di ajar dengan betul boleh gelap masa depan

NuR said...

.: nakamura kazuki :.

kwn sblh skolah,
sk ldg lunas yg dkt jalan nak ke ara kuda tu ke? dpn klinik kerajaan?

tul2..cikgu dulu2 besh! garang tapi baik.. kita hormat bkn takut tapi mesra.

tak tau la jadi kesayangan ke tak.. kadangkala angin juga bila lama bersabar dgn kerenah diaorg.. tapi kelakar pun ada. tak jadi nak marah2..hehe..

NuR said...

.: mamai :.

tu la bro..
penuh buku atas meja bagaikan kubu pertahanan dah rupanya..huhu!

maiyah said...

ribena pun sdpkan :D

NuR said...

.: maiyah :.

hehe akak..
dah lama nur tak minum air ribena..
kena cari sok ni..

Hisham said...

hye salam mnjenguk..bz ek..man2 k..slow n steady is the best way..k la u tk cre k...kite tkr link k.tq

NuR said...

.: hisham :.

hi..
terima kasih singgah..
insyaAllah..thanks for the advice..
dah tukar link ni..
takde letak follower ke kat ur blog?

sI tEDI said...

buat keje lek lok :)

u. Masyitah said...

salam cikgu.
penat kan menanda ni.hmm kaalu tak wat,nanti makin berlonggok pula..

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam kak nur....dah namanya kerja.....nak tak nak kena wat juga kan....keja saya dah siap tinggal mesin yang rosak ja nak kena repair...heheh...sebab tu la dulu saya tak brapa minat nak jadi cikgu.....takut tak mampu..mmg la cikgu ni mulia...tapi teknisen mulia jugak kan...janji kita ikhlas dlm melakukan pekerjaan tu kan...

imanshah said...

dekat2 cuti niu semua keje nak bereskan, semua fail, dokumen perlu dilengkapkan

insan pendidik said...

salam NuR,

marilah hantar separuh kat sini. IP tolong semak ...

ummumishkah said...

moga dipermudahkan segala urusan NUR!

ustazah dyLLa said...

ustazah pun ngajar kanak2 ribena...aduhai...bginilah cabaran slama 7thn...xpenah surut, malah bertmbh...alhamdulillah, berkat doa & kesabaran...

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa