08 September 2009

GOOD LUCK BOYS!


sumber: http://hisyammieddy.blogspot.com/


seperti yg sedia maklum arini peperiksaan UPSR akan bermula...
dan akan tamat pada hari khamis..
kira 3 hari budak2 ni akan bergelumang dgn kertas peperiksaan
oh ya... tahun ni ada aptitude test
lain skit dr biasa
rasanya berkaitan dgn kemahiran berfikir, menyelesaikan masalah, minat diaorg..
tak salah nur penilaian aptitude test ni akan dikira mcm MUET
ada band 1 sampai 6..
kira kalo dpt 6 tu memang excellent..
akan disenaraikan dlm slip exam
cuma tak termasuk dlm 5A
so if diaorg tak dpt buat pun, kira tak terjejas subjek akademik
just for parents to know their children's ability in decision making and problem solving

huhu..panjang pula penerangan di atas..
nur takla mengajar kanak2 ribena tahun 6
tapi rasa nervous juga nih..
slalunya memang cenggitu kan
cikgu yg lebih2 nervous..
tapi nur rasa insan2 yg mengajar tahun 6 akan lebih nervous dari biasa..
contoh terdekat ialah kakak nur..
dan yg jauh di mata dekat di blog ialah cikgu anaklaut, cikgu saliza, cikgu eyna, cikgu banihassim..
tul tak cikgu cikgi?
apapun nur mendoakan anak didik cikgu cikgi dpt menjawab soalan yg diberikan dengan memberikan jawapan yg terbaik...

arini juga 2 org anak buah nur akan menduduki UPSR
budak berdua tu yg nak exam, maksu nya pula yg nervous2 nih..
nak bagi tips takde sgt melainkan doa yg mengiringi..
hope both of them can answer all the questions..

to muhammad iskandar and muhammad hafiy...
wish u all the best
buat yg terbaik tauu..!


notakakidantangan:
baru perasan kat gambar tu ada tulis 4A
hukhuk ni gamba lama..
zaman nur amik UPSR dulu je ada 4A

22 kesan jari:

ber_uwang said...

cikgu Nur dapat berapa A.....

ai@reel said...

mari lah kita sama2 berdoa moga naka2 comekl yg menduduki upsr akan memperolehi result yg cemerlng

piNky LuCiA said...

hati sy pun berdebar2 jugak.. sebab adik yang bongsu UPSR rini.. huhu.. harap dia dapat jawab dengan elok.. mak dah nazar nak antar dia ke tahfiz.. :)

iedaLUVsham said...

huhuhuh!!! adik ieda pon amik pekse ari nih ;)

birU said...

salam cikgu nur,

semoga anak2 murid semua berjaya dan pasti kejayaan cikgu juga. terima kasih cikgu, keranamu aku jadi biru sekarang, heeee

mamai said...

all the best to all adik-adik yang ambil UPSR...pakcik tak pernah menduduki exam nie nampak cam best ajer boleh joint tak

imanshah said...

Anak buah saya pun dua orang yang amik UPSR..satu trial dapat 5C, satu lagi 4A !B..

zubair.. said...

to iskandar n hafiy je..?y len cm ner cg..ow dorg murid ksygn cg ek..kntoi la..hu3

sI tEDI said...

a'alah.. aku dulu pun amek pekse 4 subjek jek..
bahsa melayu kefahaman.. penulisan..
bahasa inggeri.. matematik.. eh.. betul ke?

NuR said...

.: ber_uwang :.

hukhuk..
idak ler cemerlang..
3 je..

NuR said...

.: ai@reel :.

amiinn..
mudah-mudahan mereka dpt menjwb dgn jayanya..
terima kasih singgah sini.
=)

NuR said...

.: pinky lucia :.

org lain amik exam kita yg berdebar kan? hehe.
mudah-mudahan adik pinky lucia dpt menjawab semua soalan..

NuR said...

.: iedaluvsham :.

oh..jejaka cumel itu amik upsr arini ek ieda? igtkan dah form 1..

NuR said...

.: biru :.

salam sis..
ya.. credit pada cikgu2 tahun 6 yg penuh dedikasi..
hehe...sis ni...buat lawak tau

NuR said...

.: mamai :.

pakcik la pulak jadinya
hehe..
jom la bro kita join amik upsr lagi
agak2 leh ke?
tak pasal jadi calon tertua lak di kalangan kanak2 ribena
agagagaga..

NuR said...

.: imanshah :.

oh sama la kita..
2 org amik upsr thn ni..
tapi diaorg tak bagitau nur pun dpt baper trial aritu..
mungkin takut kot..hehe

NuR said...

.: zubair :.

huhu.. zubair
iskandar tu anak pd abg nur
hafiy pula anak pd kakak nur
bkn anak murid kesayangan..
hehe..

NuR said...

.: si tedi :.

tul tu cik tedi..
kita sebaya ke cik tedi????

Saliza said...

Nur,
hari ni dah selamat dah. 2 more days to go.

insan pendidik said...

Salam NuR,

Selain guru, ibu bapa juga sibuk. Mengharapkan kejayaan anak masing-masing. Insya'Allah berkat Ramadhan ini calon UPSR akan dapat menjawab dengan tenang dan beroleh kejayaan.

Monkey D Luffy said...

hehehe

semangatnya budak katun tu

xiiinam said...

Anak ckLah yang ambik UPSR hari ni selamba habis...

2 malam ni di amacam biasa juga...balik dari masjid 10.30 malam...lepas terawikh dia join geng ayah dia bertadarus...

Semoga semua calon berjaya dengan baik...

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa