05 August 2009

SAYANG

sedang meronda melihat kerja kanak2 ribena.. ada sorang kanak2 ribena ni bersuara

afiq: teacher.. yg ni kena darab kan?

nur pun tgk keje afiq. pastu nur kata, "ye sayang."

afiq diam..
kawannya yg lain pun diam..

nur pelik tapi teruskan lagi aktiviti meronda.. selaku guru yg kejam dgn limpahan keje pd kanak2 ribena, nur akan pastikan diaorg buat keje masa kelas nur.. haha! jahat kan?




hanna: teacher... yg ni betul kan kena darab..

nur: ye sayang..

hanna: teacher..

nur: yes..

hanna: tak penah lagi cikgu2 panggil kami sayang.

afiq: haa la.



ammar: teacher kan aku punya.. sayang tu kat aku je.. kan teacher?

nur: pembetulan skit ye adik2.. sayang tu utk semua.. teacher sayang kamu ni.. kamu kan anak2 murid teacher yg pandai, bijak.. dan 'rajin sgt'...

nasrullah: teacher ni ckp je la yg kami ni malas..

semua kanak2 ribena ketawa lepas dgr nasrullah ckp mcm tu...

nur: mak teacher kata, setiap kata yg keluar dari mulut seorang guru tu adalah doa. jadi, teacher doakan kamu ni jadi rajin.

ammar: patutla teacher selalu kata kalau tolong teacher kami ni jadi hensem.. teacher nak doa kami jadi hensem rupanya.. haa... najwa. nanti aku hensem tauu!

najwa: tak heran. teacher pun doa kami ni cantik kalau tolong teacher! kalau hang hensem pun aku tak mau kat hang laa.!

nur: mula dah..! jelir lidah pulak. nanti teacher stapler mulut tu baru tau.


aduhai kanak2 ribena kalian tak mengerti tentang sesuatu...

9 kesan jari:

mamai said...

so sweet....bestnya ada kanak-kanak ribena yang petah macam tu...harap belajar pun rajin juga la naknya..

AziS said...

bagus kan kalau kita pandai ambil hati budak2...diaorang suka sangat :)

GRuNGe said...

Nur, kanak-kanak ribena dalam kelas Nur tu comel sangat.

Pesan dekat Ammar, jangan nak menggatai, nanti Uncle Grunge marah.

Lalalalalala.

Betul sayang. :P

Saliza said...

Nur,
Perangai kanak2 ribena ni mmg lucu kan? Kdg2 sampai x jd nak marah pun..
Akak mmg selalu guna perkataan sayang tu kat bdk2 akak, sama la kite..

<< s| tED| >> said...

seronok kalau dapat cikgu cikgi yang penyayang. zaman aku sekolah menengah dulu, nama sahaja sekolah agama. tapi cikgu macam singa!!
la la la la!!

anaklaut said...

salam..nur,

best entri ni..:))

apa salahnya panggil sayang sekali sekala..pasti x lena budak tu kan..:)

iedaLUVsham said...

dayah!!! hehhehe!! lucu la aku baca bdk2 nih, heheh!!! ko ni mmg cikgu yg best la, bile la nak jumpe ko ni..mesti bestkan, hehehe!!! ;)

Eyna's said...

Akk pun suke panggil budak sayang...tapi slalunya "yang" je...

Tu waktu depa ok le...bleh le dengar kata2 manja tu...

ko buat perangai...hah siap... mak tiri dah naik angin ni...hehhehe

Arra JaSmY said...

haihh..kak nur yg pggil sayang..
abes la bebudak tuh tidur x lena..
kecik2 da pndai booking..nak teacher lak tuh..ahaks

ammar: teacher kan aku punya.. sayang tu kat aku je.. kan teacher?

bebudak sekarang...ahaks.
tomey..=p

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa