06 February 2009

PADAT

hal kelmarin dan sebelumnya
masa amat terhad. apa taknya.. byk aktiviti akan berlaku dlm bulan februari ni. mesyuarat sukan, pusat sumber, ajk buku teks.. minggu depan dah kena prepare utk soalan ujian bulanan. kena kejar topic pula tu.. risau sgt ni. terutamanya dgn kelas yg hujung2 tu ~mcm mana nak buat dgn diaorg ni~

hal pagi tadi
muhaimin: eh teacher! watpa kat sini?

nur: awk tuisyen kat sini ke?

muhaimin: ya. teacher tak jawab pun soalan sy ~dgn muka ala2 nak merajuk~

nur: saja datang tgk tempat ni.

muhaimin: ooo

5 minit kemudian........

nur: good morning class..

students: good morning teacher..

tiba2 kanak2 ribena yg sorang ni tarik tgn nur.

muhaimin: teacher ajar kat sini? nape ajar English? kan kat sekolah teacher ajar sy matematik??

nur: tak boleh ke muhaimin?

muhaimin: bukan tak boleh. tapi pelik laaa....

hikhik.. nak tergelak tgk gelagat budak ni. reaksi muka dia cukup lucu. tak sempat nak ambik gamba tadi. pening la tu.. lupa nak bagitau, arini merupakan hari pertama nur ngajar kat pusat tuisyen kat sini. dlm entry yg lepas, nur ada ckp nak buat diri ni sibuk.. nah, skrg betul2 sibuk! keje bertimpa2.. masa rehat hanya hari sabtu. kiranya Allah dah makbulkan doa nur.

arini
cukup 6 tahun pemergian abah nur... arini juga hari lahir allahyarham. ~nur rindukan abah~
Al-Fatihah.....

2 kesan jari:

su said...

Al Fatihah buat arwah ayah nur...

bebudak ni mmg mhiburkan kita...ilang sunyi kalau dok sama ngan diorg...

NuR said...

hehe..tu la. rasanya su lebih berpengalaman dgn kanak2 ribena ni. nur baru je mengajar ni.

Hak Milik KeKaL NuR si CiKGu RiBeNa